Sol i skog


Förmiddagsprommis i en solig hemmaskog. I verkliga livet glittrade det överallt, av vattendroppar kvar från nattens regn. Men med lillkameran blir det inga bilder, där sådana sensationer syns. Fint var det iallafall.

Dagen ägnas åt att göra färdigt ännu ett kort. Attans vad jag pysslar just nu.

Mera skogsprommis blir det också. På eftermiddagen går vi ut och letar efter kantareller, men skörden blir skral. Några stycken hittar vi; men inte alls så många som häromdagen.

Så ringer Vickan och undrar om vi vill komma och äta langos med dem. Det är ungefär som att fråga om det är skönt att bada... svaret är självklart: JA!

Jag packar ner kameran i kameraväskan och lämnar den sedan hemma på bordet. Suck. Inga bilder alltså. Men Vickan fotar lite med sin mobil och skickar mej senare på kvällen. Här är en av dem. Inte så smickrande för min egen del där jag sitter och mular i mej langos allt vad jag orkar, men jag bjuder på det. Så ser det ut när jag äter. Och langos är GOTT!

Innan vi åker hem hinner vi med koppelprommis i Bosvedjan, till Idas förnöjelse, och klippning av mitt hår också.

Tusen tack för både mat och klippning! Toppen bådadera!

Kommentarer

  1. Nä, kameran är mycket motvillig att fånga just det där magiska, har jag också märkt. Men en vacker bild ändå. Och dessutom blev jag nu mycket sugen på att testa såna där langos. Jag är lite rädd för friteringen - har aldrig friterat något, men nog borde man verkligen prova.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle du vilja ha recept och lite friteringstips, så hör av dej. Det är enklare än det verkar, jag lovar.

      Radera
    2. Hemskt gärna, tack! :D Och vad gör man av den använda oljan - man ska ju inte hälla sånt i avloppet. I en grop ute kanske fungerar?

      Radera
    3. Jag skickar dej ett mail med recept och det.

      Och jag har frågat på Renhållningen, faktiskt, om den använda oljan. Och ja, du kan hälla den ute i en grop, om du vill. Annars kan du hälla tillbaka den i flaskan (eller annat kärl) och slänga den i hushållssoporna. Så gör man.

      Radera
  2. Langos är mmmmm så gott, du har fångat solen fint där i skogen. Idag bjuds vi på sol även här så den ska njutas av ! Ha en fin lördag !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här har vi varannandagsväder, så idag är det mulet. Städning väntar... bläh.

      Radera
  3. Gud, vad gott med Langos! Kan man göra det själv? Annars får man längta till Selånger marknad för där brukar jag mumsa. För gott är det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan man absolut göra själv! Gott som tusan och så kan man äta hur många som helst (färdigköpta är dyra, har jag hört. Aldrig testat, faktiskt).

      Radera

Skicka en kommentar