Inget blogginlägg igår, beror på att jag jobbade hela dagen. Och natten till idag.

Fantastiskt väder här idag. SHORTS! Och LINNE!!! Och ut och räfsa på gräsmattan. Välbehövligt. Det har bott x antal sorkar under snön i vinter, de har byggt bon och gångar och ja, det behöver verkligen snyggas till. Klipper tre buskar också. De som står bakom ryggen på mej här, utanför bilden. Håll tummarna för att det blir bra, för nån trädgårdsmästare är jag minsann inte alls. Vet inte ens vad buskarna heter... men gul bark har de. Och nu har jag gått loss på dem med sekatören så inte ens hälften är kvar. *S*



Rabarbern är på gång. Knubbig och fin.



Och här är det till och med lite stjälkar redan. Snart blir det paj!



Påskliljorna blommar vackert. Ganska många är de och lyser som solen själv.



Men några tulpaner blir det inte i år. Rådjuren var hungriga efter den långa, tuffa och snöiga vintern. Jag är inte särskilt ledsen för det. Lite mat till rådisarna är väl okej. Tulpanerna vissnar ändå så snabbt.



På kvällen åker vi och möter Anders vid Ortviken, nu är det hans (o)tur att jobba natten. Vi får med oss en högtryckstvätt hem. Ska användas på altanen och trädgårdsmöblerna, imorgon kanske. Fast då ska det visst regna?


Iallafall... Ida och jag tar en prommis längs vattnet medan Sture möter Anders. Det simmar en svan därute, men att fota med mobilen är inte det mest lyckade, så därför syns den inget vidare. Den nya, lilla röda... ja, den är kvar hemma. Jag måste lära mej att faktiskt bära med mej den. Jämt.



Någon är aningen trött på vissa hundägare och har i princip snitslat hela vägen med såna här skyltar.


Men lugn! Jag har faktiskt bajspåse med mej. Annars hade jag aldrig vågat gå på en sån här "offentlig" stig.



I kvällssolen tänker vi oss sedan årets grillpremiär. Och det gick bra, i sisådär fem-tio minuter, sen var gasolen slut. Jo, för vi "fuskgrillar" här hemma. Gasol är lite fusk, tycker jag.


Nåja, vi är ju bara två människor och det går rätt bra att ta in fläskfilén och steka klar den i stekgrytan. Blev alldeles väldigt gott, faktiskt. Lite kan det bero på att vi var grymt hungriga, för middagen blev ganska sen, men det var verkligen gott också.


Nu är det kväll och jag är trött i fötterna. Ska bli skönt att sova i sin egen säng inatt. Sova på jobbet går inget vidare.

Kommentarer