Lite här och där

 Morgonen började med att hussen skulle till vårdcentralen. Och det betyder ju att Tosca och jag "gör" Kvissle under tiden. Alltid lika spännande och roligt med alla dofter, människor och förstås, alla grejor som folk har tappat! Tosca hann knappt komma ur bilen förrän hon plockade upp första fyndet - en fingervante.

 En liten påse med dragsko och snöre hittade hon också. Ingen aning om vad den ska vara till, men den låg utanför badhuset.

Efter lite handling och ärenden på stan stannade vi till på det ännu folktomma Fläsian och rejsade runt lite.

Den där lilla svarta mojängen tror jag kommer från Kubal, som har sin fabrik strax intill. Förr i tiden var det fullt med bollar i storlek pingisboll som flöt omkring i vattnet och landade på stranden. Numera är det såna här. Tror att det har nåt med rening att göra, men kan inte förstå varför de hamnar i havet?!?!

Tosca tyckte iallafall att de var lika roliga som kottar och for fram som en galning, kastade runt dem, grävde ner (och upp) dem och hade allmänt kul.

 Huvudlöst.

 Över klipporna och ner mot vattnet.

 Och så lite balanskonster innan vi åkte hem igen.

På eftermiddagen var vi till oljehamnen och titta, så mycket barmark!

Men på kvällen insåg jag att hunden var FULL av torra tistlar, ordentligt innästlade i pälsen, ända in på skinnet. Under magen, i ljumskarna, ena armhålan, skägget... Vet inte var hon hittat dem någonstans, men fy bövelen, vilket jobb vi fick att försöka ta bort dem. Inte kul alls.

Kommentarer