Dags för tävling igen

Ja, då var det dags igen. Dags för tävling. Vi kör vår succé från förra året i repris - fyra kvällstävlingar på fredagar. Bara två klasser per kväll, men ändå 50(!) starter. Jättejättemysig stämning och tävlingen flöt på så otroligt bra. Vi har fått en hel del positiv respons från de tävlande och det gör det verkligen mödan värt. Så roligt!

På bilden ser ni inrops-tavlan. Det är vår Vickan som har hittat på att hundarnas namn ska stå med där, inte bara startnumret. Denna fiffiga detalj gör det lättare för alla att hålla reda på vem som är på banan och när det drar ihop sej till "min tur". För vem kommer ihåg vilket startnummer folk har? Nä, just det.


I ett hörn i trevliga cafeterian huserade Ylva. Snabb och effektiv är hon, den kvinnan, och hon spottade fram resultatlistor i en fart som imponerar på de flesta. Närmast kameran sitter Maria och vi ventilerade gamla minnen. Bland annat berättade hon om den där valpkursen hon gick en gång i forntiden. Det var jag som var instruktören och för att illustrera hur viktigt det är att ha kontakt med sin hund (och att kopplet inte är till för att hålla fast den, eller hålla "kontakt" med) så fick de byta ut sina koppel mot bitar av ullgarn... he he he. Så elakt av mej. Men hon hade det som ett kärt minne och när hon nu har valpträffar med sina uppfödningar (golden) så brukar hon berätta om det där...

Ja, tänk så många roliga minnen vi har. Vi pratade om de störtsköna brännbollsmatcherna vi hade då, på forntiden, också. Schäferägarna mot Hundägarna. De förstnämnda var cirka sju stycken och vi andra minst 27... och för de förstnämnda var det en strid på liv och död, medan vi andra mest hade skoj... *fniss* Ja, vad kul vi har haft! Nuförtiden har vi också kul i brukshundklubben, men vi har inte spelat brännboll på jäkligt länge.

Många glada svansar såg jag under kvällen. En av de allra gladaste var den här. Fredagsmys i soffhörnet och svansen gick som en propeller, nästan. Såååå go' och mysig hund. Är inte helt säker, men tror att namnet är Happy och isåfall är det ytterst passande!

 Ja, och så till sist då.. en bild på min fantastiska klubbkamrat Anette och hennes överlägsna Össa. På annandagens tävling gjorde de två rundor på full pott - 100 poäng. Nu upprepade de den bedriften. TVÅ nya hundrapoängare är så osannolikt bra, så man tror knappt att det kan vara sant. Fast när man ser dem på banan... ja, då är det ingen tvekan om att de är såååå värda dessa poäng. Vilket team!!!

Kommentarer

 1. Vilken schäfer! Vacker också - måste kännas bra med en sån fullpoängare att vara stolt över.

  Man kan också vara stolt över Den Orullade! Vilket du är, för hon kan briljera på de mest oväntade sätt, ja väntade också men att få överraska är livets krydda för henne. Tänk att hon blir fyra år snart, ja det är verkligen inte att fatta.

  Underbar är hon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en sunt konstruerad schäfer av bästa sort. Och hon har en matte som är av samma slag... bästa sort. De är godkända som sökhundsekipage i Missing People och det här med rally är bara en liten "vidsidanomhobby".

   Det är helt obegripligt att det gått fyra år, snart, sedan jag fick ett mail som sa "Här finns en tik åt dej". Helt obegripligt.

   Radera

Skicka en kommentar