En månad

Idag är det precis en månad sedan jag bloggade senast. Tiden går så fort och vi har gjort så väldigt, väldigt mycket sen sist. Har massor med bilder, egentligen. På vackra platser, roliga ställen, god mat, fina stugor och campingar, släkt o vänner (nya och gamla)... men nä, det blir inget sånt.

En kortversion av resan i Sverige:

Jag vann ju en övernattning på Ragnerudssjöns Camping & Stugby. För längesedan. Men den vinsten har vi nu tagit ut. Lade till två övernattningar till, så det var värt den långa resan till Dalsland. En trerätters middag för två ingick också i priset och den var mums! Att Johan med familj kom med husvagnen och campade på samma ställe gjorde inte saken sämre. Han fick del av vinsten, då vi spelade minigolf alldeles gratis, han och jag. På vägen till Ragnerud stannade vi en natt på Munkeberg i Filipstad också. Trivsam camping, där Sture satt på första parkett på vår lilla altan och höll på att skratta ihjäl sej åt husvagnsfolket som manövrerade in sina vagnar med hjälp av "mover" och fjärrkontroll. Jag tyckte det såg smidigt och käckt ut, men det var nog bland det larvigaste Sture sett i hela sitt liv.

Norrut igen, då, efter några dagar. Lag-SM i rallylydnad i Insjön, Dalarna. Träningen på Färgelanda BHK tillsammans med min lagkamrat Maria var inget annat än en katastrof för oss alla fem (två människor och tre hundar), men attans så vi skärpte till oss när det verkligen gällde! Tosca och Yatzy gjorde toppfina rundor med 96 resp 94 poäng och laget hamnade på en hedrande 22:a plats av de fyrtio deltagarna.

Vi hade tre briardlag med i tävlingen och tanken var aldrig att vi skulle konkurrera om placeringarna eller så, utan vi var där för att ha kul och visa upp vår härliga ras. Och kul var det, verkligen!!!

Dagen efter körde vi en vanlig mästarklass, drog i med 97 poäng och det andra certet var bärgat! WOW! På kvällen var vi på konsert i Dalhalla medan Tosca våldgästade sin uppfödare. Där hade hon det ganska bra, förutom att de råkade tappa ett solparasoll i huvudet på henne, så att hon sedan vägrade gå ut på deras altan, vilket man ju inte kan klandra henne för.

Vi stannade en natt till på mysiga Insjöns hotell innan vi åkte hem. Behöver jag säga att Tosca har skött sej perfekt i alla lägen, överallt och hela tiden?! Nä, just det. Det har hon. I bilen, på rastplatser, i stugor och på hotellet. Inga som helst problem någonstans. Snäll och vänlig och "alla" vill klappa och prata.När vi kom hem var det knappt en vecka till Briardklubbens utställning och klubbmästerskap i rallylydnad, så dagarna fylldes av förberedelser av alla de slag. Varmt, varmt väder... ja, det vet ju alla i Sverige vid det här laget.

Tävlingarna drog massor av startande, men vi genomförde arrangemanget på ett riktigt bra sätt. Att jag själv var med o tävlade var ju lika onödigt i år som i fjol. Det borde jag insett från början, vilket jag egentligen också gjorde. Tänkte vara funktionär enbart, men så ångrade jag mej. Dumt. Det går bara inte att arrangera och tävla samma dag. Eller, det gör det kanske, men jag fixar det inte. Så vi körde två diskningar den dagen och busade järnet och skojade på plan. Fina, glada minnesbilder för Tosca, hoppas jag. Så får vi tävla på riktigt nån annan gång.

Johan fyllde 14 i förra veckan, han. Tiden går och ungarna växer. Märkligt. Lite sjuk var jag förra veckan också, men det gick över igen.

Nu jobbar jag tre dygn på släng. Två är avklarade och det sista börjar imorgon kl 10. Sen är jag ledig litegrann igen. Som sagt var, tiden går... eller rättare sagt FLYGER iväg.

Hörs väl om nån månad eller så. Eller om jag gör ett ryck och bloggar några dagar nu, innan orken och motivationen att skriva tryter igen. Den som lever får se.

Kommentarer

 1. Hej! :-) Härligt att sommaren varit så fin och trevlig så att bloggen fått stå tillbaka... Det tycker jag är positivt! En alldeles underbar Sverige-sommar är det/har det varit (för oss som nu är tillbaka i vår franska medelhavssommar) Tankarna går dock till de som är drabbade av torkan, både djur och människor far illa och någonting har gått tokfel i vårt klimat.

  Grattis till nytt cert och hoppas nu att sommaren fortsätter ett tag till. Å du, härligt att läsa att prinsessan trivs med att va' på resande fot - eller fötter snarare, det bådar gott ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prinsessan Kaka är ett helt fantastiskt ressällskap. Finner sej i alla miljöer och gör succé överallt med bara sin lurviga uppenbarelse, vilket naturligtvis förgyller resan ytterligare!

   Sommaren har innehållit sååå mycket fint och trevligt att jag verkligen längtar till semestern nu *ha ha ha* Än har vi bara förlustat oss på lediga dagar "inom schemat", så att säga. Ett rättså bra jobb, har jag faktiskt.

   Men visst är det förfärligt med skogsbränder och ingen mat till djuren, även om jag njuter av värmen rent för egen del. Lite, lite svalare kan det få vara till helgen, då vi tänker oss att kämpa lite för det tredje certet, eventuellt. De yttre omständigheterna talar dock emot oss denna gång. Väder, lite dålig mage, löp... tja.. vi får se, helt enkelt.

   Må så gott i ert frodiga, grönskande hem (jag har tjuvkikat lite på instagram).

   Radera
 2. Hur förundrad får man bli???!!!
  Jag som inte gärna går in på Fb, gör det till slut ändå och vad drabbar mig väl då?
  Jo, två pojkar som är precis som Emil och Johan men inte ändå. Alfred och Harry! När blev de så stora? Ytterst märkligt... Tänk vad allt går igen och igen och åter igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och här är jag... aldrig... du skrev i augusti och jag har inte sett. Nä, visst är det märkligt hur ungar växer?!?! Alfred avslutade sin första termin i årskurs 1 nu... HUR gick det till??

   Jag har en annan märklig sak att berätta. Och som jag skulle ha berättat för dej redan i juli, när det hände. Men får jag fingrarna loss och skriver en rad, eller femtielva? nä...

   Radera

Skicka en kommentar