Vad är det för en dag..??

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är Toscas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!

Hur gick det till? TRE år?! Jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Men här är hon iallafall, tre år gammal just denna dag.

På Svartvikskajen har snön tinat bort närmast vattnet och vi gick där skrotade på förmiddagen. Folk har rastat sina hundar här och där i vinter och det ligger enorma mängder bajs precis överallt. Hur äckligt som helst. Tyvärr. Annars är det ju fint här. Till höger, strax utanför bilden på andra sidan vattnet, där bor vi.

Bästa födelsedagspresenten var nog ändå att tomten (vill inte kalla den trädgård) har tinat fram såpass att jag kunde kliva runt och dra till staketet lite. Det har tagit ordentligt med stryk av all snö och det kommer att behövas en ordentlig renovering, men under uppsikt kan hon ändå vara där redan nu. Hon uppskattade det!

Och nog är livskraften i rabarber imponerande?! Snön har precis nätt och jämnt försvunnit, så sticker de upp, de rosa knubbiga knopparna.

Medan jag ändå behövde vara där på baksidan och ha koll på hunden passade jag på att putsa några fönster. Upptäckte att Någon (undrar vem?!?! *fniss*) hade varit och klottrat lite på ett fönsterbleck... Trodde först att det var inristat i själva lacken, men det var nog blyertspenna för det gick bort när jag gnuggade ordentligt. Skönt, det.


Sen tog vi oss en skön skogspromenad och Tosca hittade en finfin födelsedagspinne, så hon var nöjd och glad.

På kvällen gick vi bara en bit längs Essviksvägen, men oj! Det svarta till höger är yttersta udden på Klampen och sen såg det ut såhär in emot sta'n. Tänk, vad alla som sitter inne och tittar på TV om kvällarna, går miste om?! Man behöver bara gå ut litegrann för att få se såna magnifika naturscener.

Kommentarer

 1. Men oj, födelsedag! Stort grattis från oss i Provence till prinsessan. Men, tre år!? Vart tar tiden vägen?

  Den där lille Alfred - han är allt en liten luring :-) Tänk att han redan kan skriva. Nu får vi återigen anledning att fråga vart tiden tar vägen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den springer lika fort som Tosca. Tiden.

   Alfred kan inte bara skriva, han kan läsa också. Och fyllde faktiskt sju häromveckan. Helt otroligt. Glömmer inte den dag han föddes, alldeles för tidigt och rädslan att det skulle gå på tok var nästan större än glädjen över att han fanns... men han har då vuxit på sej och blivit en kavat kille.

   Tack för allt du gör, Cecilia! Var rädd om er.

   Radera
 2. Grattis, grattis du finaste Inferno! ��

  Tiden bara forsar fram men lyckliga kan ni och DU vara med denna fenomenala hund!
  Hillevi och Kalle följer med spänning vidare framfart!
  ��������

  SvaraRadera

Skicka en kommentar