Söndag

Var det verkligen nödvändigt, undrade Tosca. Ja, det var det, tycker jag. Men även om hon kanske inte är överförtjust i själva schamponeringen och det, så gillar hon att bli fönad. Då kommer hon och står så snällt och ser ut att njuta på riktigt. Man får ta det onda med det goda.

Nån som kommer ihåg Sappo? En samojed som var daghund här för många år sedan. ELVA år sen närmare bestämt. Jisses, vart tar tiden vägen??? Hur som helst, hans matte hade lagt ut en liten annons på FB om att hon ville ge bort en påse hundfoder. Inte ett foder jag ville ha till Tosca, men jag skrev och frågade om hon skulle kunna tänka sej att skänka till brukshundklubben, för att ha som pris vid någon tävling. Jajamensan, det kunde hon.

Så vi åkte dit och hämtade den idag. Sappos "lillasyster" fanns fortfarande kvar, men hon kände inte igen mej, eller hon visade inte det nåt speciellt iallafall. Är inte helt säker, och ville verkligen inte fråga, men jag tror att hon heter Lilly. 12+ år nu.

Snön vräkte ner igen, men ut måste man ju ändå. När Tosca skuttade ut ur bilen drog hon nästan kopplet ur handen på mej, rätt upp i en snödriva skulle hon. Gräv, gräv och där kom hon upp med ett nytt "skägg" i form av en bit av en liten sopborste. Hur snabb är en hundnos, egentligen? Hon hade knappt landat på marken förrän hon for iväg och började gräva?!

Meganöjd med sej själv var hon. Och jag kom att tänka på alla gånger hon tuggade på en piassavakvast när hon var liten bäbis. Söt var hon redan då.

Det syns inte så mycket på bilderna, men fy bubblan vad det snöade. Faktiskt så mycket att grannen tog fram sin traktor och plogade lite på sin väg nu på kvällen. Jag. Vill. Ha. Vår. Nu.

Kommentarer

 1. Hillevi här.

  Se där! Nu får du lära Tosca sopa golvet efter sig också, inte bara bidra till uppvärmningen!

  SvaraRadera
 2. Nej nu ... får det väl ändå va nog! Med snö alltså, inte Toscahistorier. Men, det är väl de där beryktade bakslagen nu då, som det talas om i bondepraktikan, innan våren kommer på riktigt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men behövde det komma fem centimeter och bli 10 grader kallt?? Jag tycker det är att överdriva lite.

   Radera
 3. Seppo kommer jag ihåg förresten! Ert lilla bygge där på tomten...

  Fy, för snön. Ja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... VAD för bygge? Har jag alldeles förträngt??

   Radera

Skicka en kommentar