Lördag

Lördagar med solsken är inga bra dagar. Skogen vimlar av skotrar och folk. Idag var inget undantag. Vi mötte till och med en BIL på den här skogsavverkningsvägen (det är därför den är plogad, för att de har avverkat/röjt här). Och sen kom en epa-traktor(!!!) körandes också.

Men innan all denna trafik (+ några skotrar då) så fick Kakan springa lös och röja lite!

Det här trädet tror jag att jag fotat förut, men jag är fortfarande lite förundrad över hur man kom upp...

 ... med den där kängan?!

Glömde berätta om Tosca och kottarna igår. Just i början på skoterspåret vi gick då hade det blåst ner många, många, många små tallkottar. Tosca är ju väldigt förtjust i kottar, leker med dem, kastar upp dem i luften och jagar ikapp dem igen... så hon blev SÅ exalterad där och då igår *S*

Hon ville ha dem. Allihop. Samtidigt. Hon gick fram som en dammsugare och fick nog in en fem-sex-sju stycken i munnen innan de började ramla ut ur mungipan i skägget på henne igen. Jag kunde inte annat än skratta åt henne. Hon är så tokrolig!

Idag blev det en helt vanlig Pinne, bara. Men de är ju bra, de också.

Det var bra längesedan jag bakade kanelbullar, men idag blev det ett gäng.

Och nu rasar snön från taket. Det låter som jordbävning och känns som om hela huset ska följa med. Det är lätt att förstå att man INTE vill hamna i en lavin, när ett litet takras känns såhär. Huuu. Men det är underbart att snömassorna ger sej iväg från taket. En lättnad för min själ och en lättnad för våra takstolar. Tyvärr gick det hål på altantaket på framsidan, men det får vi laga senare. Det blir kanske mer innan det är klart, för än ligger det en hel del snö kvar däruppe.

Kommentarer

 1. Åh, så skönt att snön rasar från taket! Första steget liksom - nu går det på rätt håll :-D

  Kanelbullarna ser goda ut och kott-fian utstrålar verkligen belåtenhet, både på springbilden och med sin pinne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jätteskönt med takras. Mindre skönt med massor med ny snö idag och flera minusgrader. Bläh, bläh och bläh! TUR att vi har en Tosca som livar upp hela tillvaron!

   Radera

Skicka en kommentar