Tur på byn

Medans hussen sysselsatte labpersonalen på vårdcentralen gick Tosca och jag en promenad "på byn". Vi gick först Älvgatan längs Ljungan och där kom vi ikapp en man med mössa med öronlappar. Han stapplade på sakta, sakta så jag valde att gå över på höger sida och passera honom där. Tosca tyckte att han såg kul ut, som hon slog på "kroppsviften" och sade "VOFF!" högt och tydligt precis när vi kom jämsides med honom. Med öronlapparna ordentligt nerdragna hade han inte hört att vi kom... så han blev såklart jätterädd. Stackars människa. Tur han inte svimmade av skräck.

Så blev det Affärsgatan tillbaka. Utanför banken varnar man för snöras och istappar. Helt befogat om man slänger ett öga uppåt och tittar efter hur det ser ut vid taket på byggnaden. Är så trött på snö nu, men det vet ni ju redan.

När vi passerade vårdcentralen kom hussen just ut och Tosca blev så glad, så glad, så glad!!! Som om det var åratal sedan hon såg honom.. och så var sisådär en halvtimme... *S*

Sen var det tänkt att jag skulle ta mej iväg till vattengympan, men olika saker kom emellan och det blev inget alls av det. Istället fick Tosca sej ett efterlängtat (av mej iallafall) bad med efterföljande föning och borstning. Nu är hon som ny!

Kommentarer

 1. Jaja, nu är ni inte ensamma om snön... Skillnaden är väl att den kommer att va' borta om ett par dagar - här hos oss. Men det räcker med dessa dagar för att jag ska känna ångestnivån stiga - och jag blir sååå tacksam över att vi flyttat söderut. Om än kanske inte tillräckligt långt.

  Den nytvättade prinsessan kanske gör det till en vana att skrämma främmande herrar i pälsmössor ;-) Bra kommando; Pälsmössa på = SKALL! Hon ser för övrigt underbart söt ut på bilden där under istapparna - och det syns att hon tycker det själv oxå... Själförtroendet lyser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon var inte nytvättad när hon skällde på Pälsmössan... och vad är det du säger?! Har NI snö????!!! Stackars er. Idag vräker det ner här igen och det är -12 grader. Det är så himla trist så jag bara... ja, inte dör, men det är verkligen tråkigt. Idag har har vi pratat mycket seriöst om att göra som ni nästa år. Vi vill inte vara med på nåt mer sånt här, vi vill verkligen inte det.

   Radera
  2. Tycker jag låter som ett smart beslut! Om det funkar för jobb och andra vardagliga saker finns det absolut ingen anledning att vistas mer än nödvändigt i det nordiska klimatet. Det gäller bara att komma ihåg det - och känna sig motiverad - mitt i bästa Sverige-säsongen. För det är då förberedelserna måste starta :-)

   Radera
  3. Ja, jag begriper ju det... att vi måste planera ordentligt. Men det är säkert en stor del av glädjen och upplevelsen också, att ta ut glädje i förskott betyder ju bara att man får vara glad (minst) två gånger! Och det är inte fel, tycker jag! Och jag har ju världens bästa konsult att fråga, när jag behöver.

   Radera
 2. Läser att det vräker ner snö hos er idag med. Inte här men det blåser så det räcker... och inte har jag nån sturetraktor heller, så det blir mycket skottning idag. Det vore roligare om det regnade tussilago och blåsippor!

  Fast så här var det Ankans första vår härhemma, så vi får väl tänka att vi överlevde då och väl gör i år också. Suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fy som det har vräkt... sen en liten solstråle, men den försvann lika fort som den kom. Uschligt kallt och bara bläh. Vädermässigt alltså. Annars mår vi ganska bra.

   Jag skulle verkligen uppskatta om det regnade tussilago och blåsippor! Lite mer fågelkvitter och värme kan få trilla in, det också!

   Radera

Skicka en kommentar