Mellan två jobb

Idag är dagen mellan två dygnspass på jobbet. En sån dag som går åt till att sysselsätta Tosca och fixa mat. Det tog drygt tre timmar att ta sej hem från jobbet (det är två mil...) för först rastade jag vovven i Granloholm, där jag jobbar, och sen åkte vi en sväng förbi hos Stures "tant" och så skulle det handlas lite. Sen gick jag ett par kilometer längs Svartvikskajen också, lika bra att passa på där det finns en väg som går att gå på... skogen är inte att tänka på just nu, när det är så väldigt mycket snö. Men här på kajen plogar man en cykelbana(!!!) och där är det fint att promenera.

Var nästan hemma efter en promenad på eftermiddagen, innehållande en stunds rallyträning på en parkering en bit hemifrån. Plötsligt ville Tosca upp på snödrivan... stod och "vädrade" en lång stund innan hon tog sats och skuttade upp högst upp på snövallen. Så började hon gräva. Och gräva och gräva. Långt ner med nosen var hon.
Hoppade ner... men bestämde sej för att hon skulle upp igen. Fortsatte grävandet... hela huvudet var nu nere i hålet hon hade gjort. 

Och så hörde jag några skrapande ljud och upp kom Tosca med en tomburk. Energidryck hade det varit i den, så jag är glad att den var tom, för energi har hon så det räcker!

Så nu har hon lagt en krona till till sitt sparande. Och jo, jag tror att hon samlar till en start i mästarklass, det tror jag. Min fina, duktiga hund.

Kommentarer

 1. Duktiga Tosca! Vilken näsa... en det var ju tur att drycken var urdrucken, energiknippet skulle knappast va betjänt av en sådan drink ;-)

  Vackert har ni det, med allt det vita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tror inte att behöver tillföra nån mer energi, hon har så det räcker! Särskilt dessa dagar, när jag jobbar som mest. Då blir det för lite röj i skogen och för mycket ligga hemma på soffan...

   Radera
 2. Jo, fynd-Tosca förnekar sig inte. Snart är hon förmögen och det har hon fixat helt själv. Energi behöver hon ingen extra, men den stråten i mästarklass ligger fint till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är lite som Joakim von Anka, samlar i ladorna... *S*

   Radera

Skicka en kommentar