Ny vecka

Gick från Kvissle till Bommen idag på förmiddagen, medan hussen var på vårdcentralen och fick konstaterat att alla värden är som de ska vara. Utmärkt.

Medan jag stod här och fotograferade utsikten över Ljungan..

 ... och rumpan på en briard... kom det plötsligt en joggare bakom mej. Hon trängde sej blixtsnabbt förbi till vänster om oss och kutade i hög fart förbi Tosca. Hon hade kunnat bli överlycklig och skuttat PÅ den där tjejen, men hon blev nog lika överrumplad som jag och stod bara och tittade efter henne, där hon försvann framöver bron.

När vi kom hem fick Tosca den här tugghuden (eller vad det kan heta). Den låg i en sponsorpåse från Arken, som Tosca fick på briardklubbens utställning i juli(!) förra året. Sen dess har den legat i bilen och hon har varit totalt ointresserad av den. Hon har helt och hållet lagt ner det där med tuggben å sånt. Nu fick hon den ute, bar den försiktigt in och där ställde hon sej vid altandörren och tyckte att vi skulle släppa ut henne så att hon kunde få gräva ner den och "bli av med den".

När hon inte fick gå ut lade hon sej först i soffan och visste inte vad hon skulle ta sej till. Sen klev hon ner, rullade runt den där tuggbiten i munnen och bar omkring den så här en lång stund. Så spottade hon ut den på mattan och där lär den få ligga tills nån helt enkelt slänger bort den. Hon vill ju inte ha den! *S*

 Ny jäst är införskaffad och det ser ut som det ska på hyllan i kylskåpet igen.

Och bröd är bakat. Mycket gott blev det.

Första dagen på den här veckan är slut.

Kommentarer

 1. En bra dag! Så skönt att hussens värden håller sig stabila, och du - brödet ser väldigt gott ut!

  En bit tugghud - bah! Vad är väl det jämfört med en god pinne eller en praktisk arbetshandske...?! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Skönt med stabila värden och Ja. Gott bröd. Och ja igen... vad är en tugghud jämfört med till exempel ett jättestort fågelkadaver eller en hög med gamla älgben?! Det kan ju vem som helst begripa...

   Radera
 2. Men artig är hon ändå den pälsiga, och visar upp sin tugg...platta. Naturligtvis kan sånt inte slå de fantastiska egna fynden som jun doftar sååå underbart!

  Och gott bröd. Jag var tvungen att baka jag också och gott är det man vackert? Ha, ha, ha!

  Antar att det fläktar lite hos er också idag?! På med bygghjälm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och på tal om de där Fynden... vad tror du att det var för fågel hon hittade nu senast?

   Bröd ÄR gott, särskilt nybakat. Det spelar ingen som helst roll hur det ser ut, det är gott ändå.

   Och jodå, det fläktar "lite" idag. Har bestämt mej för att undvika skogen, för vem vill ha ett träd i skallen? Inte jag.

   Radera

Skicka en kommentar