Efter jobbet

Liten promenad längs Ljungan på hemvägen. Känns skönt att göra så, så kan jag komma hem, hänga av mej jackan en stund och bara pusta ut en liten stund efter jobbet.

Men vill man hinna se nånting ute, så gäller det att utnyttja dagsljuset. Det blir fort, fort mörkt.

Den här bilden illustrerar någon ganska fantastiskt. En Tosca som ångrar sej och kommer tillbaka, när hon är på väg mot en slaktplats för älgar. Det ligger massor med gamla rester långt därborta bakom henne. Jag vet det. Och hon vet det. Och jag släppte henne lös lite, lite för tidigt... så att hon tyckte att hon gott kunde vända om och ta sej en tur bort och kolla lite...

Jag vrålade halsen av mej, nästan. Och här kommer hon tillbaka! Jag som trodde att jag skulle behöva ge mej ut här i snön, pulsa iväg långt och helt sonika hämta henne. Det brukar jag få göra. Alltså, helt sensationellt att hon valde att komma tillbaka!

Någon hade gjort vägar med otroligt fint underlag i skogen. Inte bara skoterspår, utan nån stoooor maskin hade kört och plogat eller nåt. Det var en fröjd att gå där i det sista solljuset tillsammans med en galet glad kompis.

Himlen stod i brand.

Bild ur konstig vinkel. Tosca har legat på spänn ett bra tag, bara väntat på att jag skulle komma tillräckligt nära för en Attack. Och här kommer hon - laddad till tusen och flyger genom luften rätt upp i ansiktet på mej. Hon är inte klok. Galen. Underbar.

Till höger här ligger en liten röd stuga och där tar vägen slut. Någon hade tagit sin skoter dit och det luktade gott av rök, de eldade säkert därinne och jag kan tänka mej hur mysigt de hade det. Det brukar vara en hund där också, så vi vände här.

Men... skoterspåret fortsatte här ner på sjön också. Nån dag ska jag följa det och se vart det tar vägen. Är det lika fint som idag kommer det att bli en ljuvlig tur!

Tjat, tjat, tjat. ICA här nere på Kvissle hade en utlottning av ryggsäck och tefat. Man skulle berätta om ett trevligt vinterminne. Jag lade dit en bild på Johan liggande under en Tosca i snön och med Vida strax intill och skrev nåt om hundar och ungar och bus i snö och äkta Vinterglädje.... det gick hem och vinsten är min. Tack så mycket, kära lilla ICA!

Kommentarer

  1. Åh, fart och fläng och lycklig hund SOM valde att komma i stället för att fynda denna gång! Hon kan!

    Vacker himmel, ja, men kallt, kallt. Här har det också sjunkit till minus 7, inte mycket i jämförelse, men ändå en aning svalkande. Eller så! 😋

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk att hon faktiskt kan låta bli ett och annat älgben?! Otroligt.

    Såååå kallt hade vi inte. Bara ungefär som du, minus 7. Jag fick läsa en gång till, hade jag skrivit nåt om att det var kallt? Nääee..???

    SvaraRadera

Skicka en kommentar