Skidskytte

Otroligt fantastiskt vacker morgon med lika otroligt fantastiskt vacker utsikt från vårt fönster på Månsåsen. Lite frukost och så, så var det dags att packa ihop och åka iväg mot Östersund.

För att komma dit fick vi åka färja två gånger. Vägverket betalar och färjorna går en gång i halvtimmen, dygnet runt. Jag häpnar. I Sundsvall byggdes det en bro. Den skulle ta bort en del avgaser och trafik från själva sta'n.. men det kostar 9 kronor i avgift VARJE gång man åker över den.... vem väljer den vägen då? Och vilken vinst blir det isåfall för miljön?

Inte vet jag.

Hur som helst. Färjorna fungerade perfekt och vi tog oss till skidstadion helt utan bekymmer. Sen var det ju det där med att parkera... det skulle man göra lååååååångt bort, så långt bort att det kändes omöjligt för Sture att gå. Så jag pratade lite med nån vakt, en vakt av den Vänligare Sorten. Han hänvisade oss upp till nån närmare ingång. Där möttes vi av ytterligare en vakt av en Ännu Vänligare Sort. Jodå, vi kunde ställa av Sture där och då blev det hur nära som helst att gå.

Och som om inte det var nog så tyckte denna vakt att vi kunde ställa bilen där också! Bara inte på nån VIP-plats eller handikapp-plats... så då gjorde vi det och allt bara flöt på och fungerade så bra som det bara kan.


Vi fick guldarmband i utbyte mot våra VIP-biljetter och visades till ett bord dukat med vit duk och vackra glas, fina bestick osv osv osv. 

Fri bar, vin å sånt serverades vid bordet och så en jämtländsk buffé med allehanda godsaker. Som upplysning kan jag berätta att jag drack vatten. Endast och enbart. Sture unnade sig en öl.

 Han ville ta en rolig bild på mej också, Sture. Så jag bjöd på detta *S*

Efter damernas jaktstart gick jag ut och kollade lite. En ren var på plats. Hur söt som helst. Men jag tyckte ändå lite synd om honom. Alla ungar skulle klappa och pilla på honom.

Kön till kassan för kaffe, te och glögg var lång... lite annat mot "vårt" VIP-tält med buffé och bordsservering..!

 Himlen bjöd på fyrverkeri.

SCA var på plats, men jag vet inte riktigt vad man kunde göra "hos dem". De hade nån eld och lite pepparkakor iallafall.

Östersund var platsen, ja. Ifall nån hade glömt.

 En del fans var lite mer fan-atiska än andra *ler*

 Här åker Fredrik Lindström in mot sista skyttet. Han kom femma. Bra gjort.

Vi har haft en alldeles otroligt fin helg, på alla sätt och vis. Det började med lunchen i Brunflo i fredags. Den satte liksom ribban för allt. Supergod mat var det. Boendet var mysigt och vi mötte två väldigt intressanta personer där. Den ena jobbade som "lantbruksrevisor" vilket inte betyder att man sysslar med pengar och bokföring, utan att hon åkte omkring överallt och kollade gårdar som är ekologiska. Som sagt var, mycket intressant. Den andra jobbade också på gårdar, men han åkte omkring och fräste spår i betongen i lösdriftshallar. Detta för att det inte ska vara så halkigt för kossorna.. Det finns jobb, som man inte hade en aning om att de fanns. Ja, det gör det.

Båda dessa människor hade rest ungefär 75 mil för att arbeta. Och av en slump hamnat på just detta B & B!

Ja, sen avslutades helgen med skidskyttet idag, då. Inte kommer jag att åka på nån fler skidskyttetävling, såklart, men det är verkligen roligt att ha varit på en sån "live" en enda gång. En upplevelse. Och maten var jättegod, där också. Och stämningen härlig.

Och Tosca... ja, hon har haft det fantastiskt hos Bästa Hundvakterna, såklart.

Kommentarer

 1. Vilken lyx-tripp! Sååå roligt att få "följa med" på resan genom din eminenta dokumentation.

  Fina bilder - inklusive den där roliga som Sture tagit - och underbar miljö - men, säkert skönt att va hemma hos Toscakakan igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite fler bilder från själva Månsåsen, som jag kanske fixar till och lägger ut här. En gammal, kulturminnesmärkt gård med så mycket charm!

   Helgen har varit prima på alla sätt och vis, men det är fint att komma hem till kära, kära Tosca!!

   Radera

Skicka en kommentar