Krångel

Det krånglade med Stures "tant", den som han är god man för. Eller, det var inte HON som krånglade utan lite annat kring matinköpen. Det gick inte att reda upp på annat sätt än att vi åkte och handlade åt henne. Inga problem, såklart, men jag höll på att svälta ihjäl då jag varit på andra äventyr över lunchtiden och därmed inte fått nåt i mej sen frukost... Så när maten till tanten var levererad åkte vi till Pizza Hut och köpte med en pizza. De har halva priset på hämtmat på tisdagar, upplyste Vickan oss om, så vi chansade på att det skulle vara bra.

Och jodå, det var en helt okej pizza. Men den här storleken skulle räcka till mellan 2 och 4 personer. Det blev EN enda ynka bit kvar när vi ätit klart, sittande i bilen. Så de där andra två som det skulle kunna räcka till fick inte vara speciellt hungriga... *S*


Tog en promenad med Tosca vid ungdomsfältet. Förbaskat att jag bara hade mobilen med mej, en kamera hade gjort den här vyn så mycket mer rättvisa. Riktigt vackert var det.

Att fota Tosca utan blixt gick inte alls. Det blev bara kolsvart, allting. Att fota henne med blixt gav henne dessa lys-ögon *ler*

På kvällen övade vi "konskick". Alltså, det är meningen att man ska skicka hunden till en kon, som står mellan 1 och 5 meter från utgångspunkten. Hunden ska gå/springa dit och ställa sej. Hur lätt som helst med vilken hund som helst. Jag menar, det är ju inte ens långt...?!

Men Tosca förstår inte varför hon ska lämna min sida överhuvudtaget?! Nu har det i 2½ år varit jättebra att hon gått där bredvid och glott mej i ansiktet, verkar hon säga... och plötsligt ska hon gå nån annanstans???? Mycket märkligt.

Jag har googlat, tittat på käcka YouTube-klipp där små valpar lär sej "runda konen" på fem minuter genom att man bara kastar lite godis, typ. Kastar jag godis till Tosca tar det så lång tid innan hon hittar det att hon har glömt bort det där att det står en kon nånstans. Lönlöst projekt, alltså.

Nu har vi en matta där. En matta som man kan trampa på. Om hon BARA koncentrerar sej på mattan eller om hon möjligen kan koppla ihop det med konen så småningom, det återstår att se. Men vi jobbar på det iallafall. Hon är så himla duktig på så mycket annat att det är lite retfullt att det ska stå och falla med ett enda moment. "Allt" annat "kan" hon. Såklart att det mesta inte är perfekt, men åtminstone tillräckligt bra för att vi ska våga visa upp det.

Jaja. Som sagt var, vi jobbar på det. Och det är kul med utmaningar!

Kommentarer

 1. Haha, det där är en bestämd liten prinsessa - som självklart inte kan fatta vitsen med att gå och ställa sig vid en kon?! Va? Vad skaaaa det va bra för? Jobba på ni!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju lika meningslöst som allt annat hon fått lära sej... men det kan ju rendera i lite godis?!!

   Radera
 2. Vilken tur att ni fixade mat åt "tanten" och hoppas att det ordnar sig med den saken framöver.

  Pizzan gick säkert ner och mättade men själv jag tycker inte så mycket om dem från Pizza Hut pga att bottnarna är så tjocka.

  Kon-Tosca snappar nog snart. Jag lärde grisarna på Spånga det med hjälp av targetsticka som jag satte ner en bit i från mig och nog är Tosca smartare än en julgris!😆

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att det ordnar sej med mat åt tanten! Jag är inte heller så förtjust i Pizza Hut, av samma anledning som du, men det var som sagt var halva priset för att det var tisdag, så... ja...

   Om Tosca är smartare än en julgris? Vet inte! *S*

   Radera

Skicka en kommentar