Charmtrollet i farten

Beskriv din hund med tre ord: GALEN, GLAD, UNDERBAR!

Solen står lågt på himlen nuförtiden. Orkar inte högre upp än så här, definitivt under trädtopparna.

 Ett litet träd som sitter fast. Tosca kämpade tappert för att försöka få det med sej. Det gick inte.

 Hon som inte kan rulla sej. Påminner starkt om Baloo?!!

 En lite mindre pinne, som hon hittade senare. Nöjd.

Så blev det ett veterinärbesök. Nu är fröken Kaka rabiesvaccinerad, minsann. Och nej, vi har inga direkta planer på att ta med henne nånstans där sådant vaccin behövs. Men OM vi skulle få för oss att göra några vilda resor hit eller dit, ja då är iallafall den lilla detaljen klar. Eller, som veterinären sa:

- Du kanske vinner nån resa eller så!

Jag tror jag skrattar ihjäl mej! *S*

Men den här hunden jag har... SOM hon charmar folk, överallt. Nu var det en taxägare som efter en liten stund i väntrummet inte kunde hålla sej, utan utbrast med eftertryck:

- Vilken rolig hund! Och så VACKER!

Då hade Tosca "pratat" en stund (mumlat, morrat, småskällt och viftat på typ hela kroppen) med precis alla som gick förbi *fniss* Samt hälsat på taxmänniskan, fnyst lite åt taxvalpen och varit rent allmänt gullig, tittat intresserat på Animal Planet på en TV där i väntrummet samt inspekterat ett akvarium.

Jag svarade förstås att "ja, hon är en rolig hund... och ja, jag tycker också att hon är vacker". Taxtanten hade aldrig sett nån liknande hund, vad var det för ras?? Är det mycket pälsvård??

Och så tyckte jag lite synd om denna taxägare, för valpen var bara 13 veckor... och tänk, så länge hon måste ha den, när hon istället kunde haft en ROLIG hund, som en briard.

Skojar lite här på slutet. Självklart älskar hon sin hund över allt annat och vill inte alls byta ut den mot nån lurvig clown.

Vägde Tosca också, när vi nu var där och hade tillgång till vågen. 1½ kg ner nu. Bra!

Prommis på Svartvikskajen på hemvägen. Vackert väder och bara nån enstaka minusgrad.

Lussebullar med pärlsocker. Jodå, det kan man visst ha om man vill. Och nu ville jag det. Under bullarna syns ett sånt där vanligt plåtbröd. Snabbt och lätt till frukost imorgon.

Kommentarer

 1. Men... har Baloo fortfarande inte lärt sig att rulla?! 😅

  Glad och fin, det är ett som är sant och roligt att hon även charmar andra så lätt - omåttligt stolt måste du vara.

  Ser gott ut med pärlsocker på lussekatterna och fina ser de ut. Mina blir alltid vääääldigt "unika till utseendet..., hm.😳

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej... hon får bara inte till det. Lägger ner huvudet och springer med bakbenen, blir inte mycket till rullning av det! *S*

   Jag ÄR omåttligt stolt över min underbara, vackra, roliga, fantastiska, fina, SNÄLLA, pratsamma, glada, galna... osv... hund! Förmodligen är jag rätt odräglig och kan prata om henne i evigheters evigheter.

   Jag bakade bara en halv sats lussekatter, vi äter ju ändå inte "sånt" i nån större utsträckning. Men kanske vill nån komma förbi på lite fika??

   Radera
 2. Härliga kakan - klart att du ska va' stolt, med all rätt!!!

  Vackert är motivet som du fångat - men alltså, solen?! Inte ens över trädtopparna? Huh! Bra då att Tosca fått sin vaccination - om det skulle bli alltför mycket vinter ;-) Inga biverkningar den här gången?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, högre än sådär orkar den inte nu, sen trillar den ner igen. Det är lite skillnad... mot hur ni har det, alltså.

   Inga biverkningar än så länge. Hur ofta vaccinerar man mot rabies? Det glömde jag fråga hos veterinären.

   Radera
  2. Vart tredje år! Så nu räcker det för ett tag ;-) Du fick väl stämpel i passet?!

   Radera
  3. Jajamensan. Passet var med och signerades av veterinären. Tre år till nästa gång, alltså. Bra, bra.

   Radera

Skicka en kommentar