Fortsättning fredag

Efter morgonens promenad på Klampen (se förra inlägget) så begav vi oss in till stan. Efter att ha åkt förtielva varv runt, runt för att hitta en parkering så lyckades vi så småningom med detta konststycke.

Vi hade nappat på en inbjudan till en presentation av "upplevelseresor". Som tack för att man kom skulle man få en väääääldigt fördelaktig resa för en liten peng, antingen till Turkiet eller till Kroatien. Vi var båda rätt skeptiskt inställda, men tyckte att det kunde vara kul ändå. Och det var det. Det var kul att se hur de med bildspel och väl inlärda fraser och formuleringar försökte snärja in folk och övertyga dem om att det var enda chansen i hela världen att boka såna här resor. Att boka dem just NU, omedelbums, alltså. Ingen som helst betänketid eller möjlighet att gå hem och fundera lite, nej nej.

Och det var precis vad jag trodde att det skulle vara. Så vi log och gick hem. Är rätt övertygad om att det inom kort kommer ett mail där de tackar för att vi var där och har förlängt sitt uniiiiiiiika erbjudande si eller så länge... för att vi ska få en ny chans att bestämma oss för att resa med just det här bolaget *ha ha*

Tosca var ensam hemma och "vaktade huset" medan vi var på stan. Jag har gjort allt fel med ensamhetsträningen med den här hunden. Eller... jag har inte gjort något alls. Aldrig någonsin har vi övat på att vara ensam hemma, eller ens ensam i ett annat rum. Men hon har ju från dag 1 varit trygg och självständig och till och med gärna valt att ligga i ett annat rum... asocial tjej, nästan. Och annars har hon varit med överallt, alltid.

Men när vi väl bestämde oss för att hon nu var stor nog att någon gång vara ensam hemma... ja, då bara accepterar hon det. Inget händer, inget biter hon sönder... hon bara sover, tror jag, för hon ser en aning sömnrufsig ut när vi kommer hem *fniss*

Ja, alltså, Tosca var ensam hemma (vi snackar lite drygt två timmar) och när vi kom hem tog vi en kort promenad i det vackra vädret. Soligt, snöfritt, jättefint!


Packade bilen och begav oss mot Mellansjö. Lomtjärn ligger halvvägs och där tog vi den obligatoriska bilden på bryggan... och här var det SNÖ!

När vi var nästan framme såg det ut så här genom vindrutan på bilen. Fast det var inte fullt så här mörkt, motljus i mobilen blir lite missvisande. Sååååå vackert!

Framme. Snö, snö, snö. Och is på sjön. Hm. Jag gillar inte snö, som bekant. Men här är det bara att "gilla läget".

Kommentarer

 1. Ja, det stämmer nog bra med det där researrangörstänket! Försäljare är försäljare är försäljare. Ni hittar säkert ett mycket bättre alternativ själva.

  Ja, snö var det i Mellansjö men väldigt vacker himmel men is på sjön... uschamianemig!

  Skönt att Tosca är en sån härligt avkopplad donna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att vi kan hitta andra och bättre alternativ. Men det var verkligen intressant ur många vinklar.

   Is och snö. Bläh.

   Radera
 2. Bra att ni genomskådade den där researrangören och de där försäljningsknepen...

  Vackert är det hos er - men det ser ju ack så kallt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kallt och uschligt. Och såklart var researrangören exakt sån jag hade förväntat mej, ganska kul att "genomskåda" dem också *ler*

   Radera

Skicka en kommentar