Teorin klar


Idag har jag klarat av teoridelen i Skrivarutbildningen. Nej, jag ska inte bli författare eller poet eller nåt, utan Rallylydnadsskrivare. Det ska bli kul! På söndag är det meningen att jag ska "bakskriva", alltså göra den praktiska delen av utbildningen. Då ska jag skriva på en riktig tävling, fast det finns en auktoriserad skrivare som gör det riktiga jobbet och jag bara för mina egna protokoll. Går det bra och jag blir godkänd kan jag sedan börja göra lite nytta på våra tävlingar framöver. Funktionärer är det alltid ont om, så det känns bra.

Tosca var med i klubbstugan idag. Skötte sej fint, hälsade glatt på alla men låg sedan snällt under bordet och väntade. Men sen kom det ju en valpkurs, förstås... det var skoj! *S* En stackars valp blev så rädd för henne att det bara stod och skrek(!!). Tosca gjorde absolut ingenting, var alldeles stilla och tyst och såg helt förskräckt ut när valpen blev så rädd. Det är nog bra att den kommer ut litegrann bland folk och fä och socialiserar sej lite.

En väldigt rolig grej var att ett par av de där valpkursarna tittade på mej och sa "men heeeeej! här är vår gamla instruktör från vår första valpkurs. Det var i början på 90-talet". Jag tittade på dem en sekund och sa sedan "ja, just det... ni hade långhårig collie... Viktor!"

Jisses. Det var inget folk som sedan blev särskilt aktiva eller så, de gick sin valpkurs och nån allmänlydnadskurs. Men det är märkligt, hur väldigt många hundar jag faktiskt minns *S* Nu hade de haft tre hundar emellan och den nuvarande är en korthårscollie. Får se om jag kan hinna ut och hälsa ordentligt en annan gång, det vore ju trevligt faktiskt.

Ber om ursäkt för mitt otroligt glesa bloggande, men det är så det måste vara just nu.

Kommentarer

 1. Full fart! Så roligt att gå "vidareutbildning", och bra för klubben som får en funktionär med bred erfarenhet - och låååång erfarenhet - med tanke på de "gamla" valpkursdeltagarna. Kul!

  Så - ut i hösten och underhåll dig och Tosca-kakan, blogga kan man göra när man blir gammal... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kära nån... ibland känner jag mej inte bara erfaren utan till och med "gammal"! *S* Så alltså, borde jag kanske hinna blogga också???
   Tosca behöver ett bad och en ordentlig genomgång av pälsen, i omvänd ordning förstås. Det har varit regnigt och vått och jag har dragit på mej en ordentlig förkylning. Det är ingen bra kombo, då allt krut har gått åt till att alls ta sej ut och låta djuret röra på sej. Kamma päls har inte orkats med, helt enkelt. Nåja. Ny vecka, nya möjligheter!

   Radera

Skicka en kommentar