Tistel-tisdag

Jo, det blev en tisdag på Tistelvägen, men vi vaknade iallafall i Mellansjö. En liten koll på grannarnas badtermometer, som de knutit fast vid bryggan, gav det trevliga resultatet +14 grader. Det är inte så illa. Snart ska jag bada!

Fast inte just idag. Tosca var inte heller sugen. Det blåste nog för mycket.

 - MORR! sa Tosca helt plötsligt på förmiddagsprommisen. Och det kan man ju undra, vad det där var för "huvud" därborta. En röd, rund sten var det, kunde hon konstatera vid en närmare titt *S*

 En "liten" pinne, helt i Toscas smak.

Hon ser glad och nöjd ut, men sanningen är att det var hon inte riktigt. Hon blir ju så väldigt påverkad, lite stressad, av alla mygg och knott som vill bitas hela tiden. Minns att det var riktigt besvärligt förra sommaren också och fick lite ont i magen... vill inte att hon ska må dåligt, för myggen kan jag inte göra så jättemycket åt. Jag har ett myggmedel, som jag köpte på Granngården ifjol, men vet inte om det hjälper så värst bra. Är lite rädd att spraya henne också, ifall hon sedan slickar i sej en massa... pest eller kolera, vad väljer man?!

Ja, sen packade vi alltså ihop och åkte hem och så blev det en Tistel-Tisdag med gräsklippning på hemmaplan också. Klipp, klipp. Nu växer det så det knakar. Regn och sol om vartannat, idealiska förhållanden, som det verkar.

Kommentarer

  1. Jo, nog ser hon lycklig ut! Synd bara att hon är rädd för insektsbrum (det var Embla också) men jag har för mig att det blev bättre vartefter sommaren förlöpte.

    Rena rama hetvattnet har ni ju! ;) Hä ä ba å hopp i! Hämta bröderna dunder, de visar nog gärna hur man gör! :D

    Röda, runda stenar KAN ju vara farliga! MORR!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar