Till Mellansjö

 Pizzalunch i Ånge på väg mot Mellansjö.

Vi hade med ett lass ved, som vi lastade av och som Sture kapade i lämpliga bitar medan jag klippte gräset. Hade tagit med Klippon hemifrån, utifall att vi inte skulle få igång maskinen som vi har här. Men Klippon ville inte driva på hjulen helt plötsligt. Den bara lade av och jag orkade inte skjuta den framför mej "manuellt", så då fick vi ta fram åbäket ur garaget, i med lite startgas och den startade på andra draget... bra! Men hu, vad den är stor och otymplig jämfört med söta lilla Klippon!

Men, men, klippt blev det och det var ju huvudsaken.

Tosca var med oss ute hela tiden, men tro inte att hon var nöjd med det. Ack nej, när vi tvåbenta satte oss ner för att pusta ut en liten stund, ja då gick hon igång och började skälla på oss. "Mera, mera! NU ska vi äntligen leka tillsammans!" verkade hon säga. Så... ut på skogspromenad, då.

Och då blev hon ju glad, förstås.

Jag kom på att jag har glömt båda kamerorna hemma. Laddarna till båda är noggrant nerpackade, men själv kamerorna ligger alltså kvar på Tistelvägen. Skit. Nu blir det mobilbilder hela helgen. Tråkigt,

Vi var ute nästan två timmar (men då satt jag på en sten en stund också medan Tosca struttade omkring och väntade... för inte kunde hon leka på egen tass, nej). När vi kom tillbaka fick hon mat i matskålen och vi häpnade! för efter en kort tvekan stoppade hon faktiskt ner huvudet och åt upp varenda lite smula. Härligt! Hon är nog ordentligt på väg tillbaka till sitt rätta jag efter löpet nu. Humöret är på topp, för efter maten ville hon leka IGEN! Knasboll. Jag hade nästan glömt hur hon egentligen är... det galna, vilda lilla monstret har kommit tillbaka till mej och ingen är gladare än jag!!!

Och så, till sist, måste jag få skryta litegrann. Den här bilden tog jag förra sommaren och skickade den till ett par fototävlingar. I Sundsvalls Tidning blev den Veckans Bild en gång och jag fick en trisslott. Den pryder också Skånska Kennelklubbens almanacka i juli månad i år (tror att det var juli).

Nu har jag skickat in den till två tävlingar till. Igår fick jag veta att jag vunnit en kyldyna (för hund, en sån där bra som blir kall när hunden lägger sej på den) och idag har jag vunnit en DogBox (en sån där med gotter, tugg och leksak till hunden). Är det inte jättekul?!?!? JOOO!!!!

Ett litet tillägg:

Kvällsdopp ute på udden. En alldeles fantastisk kväll med sol som värmde litegrann (även om det väl var sisådär 10 grader eller nåt på termometern). Vindstilla och helt underbart. Tosca och jag njöt i fulla drag, av friden och lugnet, av Livet... ibland är det gott!

Kommentarer

 1. Grattis till fotovinsterna - den fina bilden kommer jag ihåg. Vilken vinnarskalle du är!

  Härligt där i Mellansjö gott hade ni det. Bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur som en tok är vad jag har!

   I Mellansjö mår vi fint.

   Radera
 2. Grattis till välförtjänta vinster, bilden är jättefin!

  Så skönt att Tosca landar i sig själv igen. Det där är väl nackdelen med tikar - att hormonerna kan ställa till det... Hoppas att första löpet var extra allt - så ni ska slippa alltför djupa svackor framöver. Skönt att veta vad det är iaf - du behöööver inte oroa dig nästa gång du måste plocka fram silverfat och skedar ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att det är just första löpet som är lite utöver det vanliga och att det ska stabilisera sej sedan, men vad vet man? Hoppas iallafall att hon följer sin mors exempel och har låååååångt mellan löpen, åtminstone.

   Silverfat vill hon fortfarande gärna ha och sked också. Iallafall till frukost. Nu har hon börjat äta helt själv TVÅ kvällar på raken! Det känns lovande. Men frukosten, som sagt, där behöver hon hjälp att komma igång, annars går det inte.

   Tack för grattis!

   Radera

Skicka en kommentar