Skönhet

Jag vet inte... vackert är ett lite futtigt ord... Mellansjön idag tidigt på förmiddagen. Och så Tosca. På grannens brygga (som ligger alldeles nedanför vår tomt, faktiskt). Jaaa... otroligt fint är det. Bedövande. Fridfullt och helt igenom ljuvligt.

Såklart att hon badade lite också.

När vi kom in hade hussen ordnat med frukost. Tekopparna stod i mikron och när den plingade tyckte jag att det luktade lite bränt. Konstigt. Förklaringen kom per omgående. Det var inget vatten i kopparna!!! Bara tepåsar. Och att mikra tepåsar i fyra minuter är inte att rekommendera, kan jag tala om. Det blir inte te av det... *S*

Nåja, gör om och gör rätt så blir det ju bra till sist. Mikron överlevde. I det allmänna kaoset glömde jag helt enkelt bort att ge Tosca mat, vilket hon inte hade några invändningar emot. Vid lunchtid kom jag på att hon skulle äta... och då fick jag mata henne lite ute på gräsmattan. Ungefär hälften åt hon själv.

Sen körde vi in ved och städade lite ute, där veden legat under tak i vinter. Nu ska det fyllas på med ny ved, som ska torka över sommaren och tas in till hösten. Så tog Tosca och jag en lång promenad innan vi städade inne i huset också, packade ihop och åkte hem. Fånigt att åka hem när det är så otroligt fint väder och skööööööönt.... men imorgon är det nödvändigt att vara på hemmaplan, så det är bara att foga sej i det.

Kvällsprommis med rallylydnadsmomentträning på hemmaplan. Tosca var superduktig och jag ser med viss tillförsikt fram emot vår debut i avancerad klass.

Kvällsmaten åt hon helt själv. Hurra!

Kommentarer

 1. Bedövande vackert var ordet!

  Sture ska nog inte ha kökstjänst - eller så får han öva mer, under kontroll... Det där låter ju nästan farligt!

  Skönt att Tosca börjar att tugga i sig maten själv - iaf emellanåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, han ska nog inte alls befatta sej med "matlagning" på så hög nivå, det blir alltför avancerat! *S*

   Nu har Tosca ätit själv, utan igång-matning, TRE kvällar på raken! Känns bra.

   Radera

Skicka en kommentar