Pssssst!

Vi har ju en alldeles kolossalt modern bil, så på väg till Matfors igårkväll meddelade den att det minsann var lite för lite luft i höger bakdäck(!). En bild kom upp och visade fyra prickar som symboliserade däcken, tre var gröna och höger bak gult... varning!

Däcket såg dock helt okej ut, ingen punka kunde anas med blotta ögat iallafall, så den fick stå tills i morse. Men då syntes det. Och man kunde även se vad det var som orsakade det helt - nån sorts skruv eller nåt som fastnat i däcket (vid den gula pilen). Bara att åtgärda, alltså. Sture pumpade i lite luft med hjälp av kompressorn, så pass att vi tog oss ner till "Kecken", som är däckversta'n på Essvik. Där fixade och lagade man det på ett litet kick till det facila priset av 380 kronor. Jamen, bra ändå att de finns och att det inte var lördag och jag skulle på jobbet och så...!

 Ut i skogen med Tosca.

 Såna här växer det lite överallt. Tistlar eller vad? Annorlunda färg.

Gamla tant-matten satte sej på en sten för att vila sej en stund och tänkte att galna hundfröken kunde springa lite under tiden. Det tänkte inte galna hundfröken, hon tänkte hålla gamla tantmatten sällskap. Så det så.

Alldeles intill stenen, där jag satt, lade hon sej. Sötnosen.

Vad tusan har du gömt dej här under för??? Jag får ju nackspärr när jag måste vrida huvudet på det häringa viset!

 Grinden från insidan hagen.

Sandlådevägen heter så för att den är som en stor sandlåda. Här leker Tosca i vanlig ordning med en kotte.

Idag fick vi hämta denna DogBox, som jag vann förra veckan eller när det var. Den där fototävlingen hos Svedea. Tosca öppnade lådan, plockade ur en röd mjukisleksak och var sedan helt nöjd. Att det låg tuggsaker och hundgodis och fler grejer inuti, ja det struntade väl hon i. Hon hade ju fått en leksak! *S*

Jag fick packa upp själv och bland annat den här aktiveringsmojängen fanns i paketet. Tosca var sysselsatt en god stund, faktiskt, men kvalitén verkar inte vara så jättebra så det är nog ingen grej som håller i evigheter. Men, summa summarum, en fin vinst ändå!

 En deg...

 ... som blev bullar. De är till briardklubbens utställning och rallytävling här i Njurunda i början på juli. HUR kunde det bli som så att jag ska baka till fikaförsäljningen??? Vet inte. Plötsligt var det bara så. Hm.

Mera ätbart. Lite köttfärs och grönsaker toppat med hemgjord guacamole i ett tortillabröd. Min ensamma middag idag. Sture är nämligen drabbad av en elak magsjuka och äter för närvarande mest ingenting. Lite blåbärssoppa och sånt, bara. Stackare. Men håll tummarna för att jag klarar mej.

Kommentarer

  1. Retfullt med piercingen, förstås. Själv är jag rätt van men roligare är det inte för det. Väl tajmat i alla fall så att ni kanske kan äta thaimat efter jobbet i alla fall.... Äh, sorry.

    Men om Sture ligger däckad är "skonkost" nog att föredra i alla fall och du kan smaska i dig en sån där god rulle igen - den ser verkligen smaskig ut. Sture får krya på sig och du får inte bli smittad. Det låter som en god allomfattande lösning!

    Fina bullar bidde det och det känns nog roligt att kunna bidra till försäjningen sen när mödan är glömd.

    Tänk att Tosca fick ett stort paket bara för sig själv - vilken lycka! Inte undra på att hon nog trodde att leksaken var hennes och resten ditt! Aktiveringsgrunkan verkade ändå rolig i all sin enkelhet.    SvaraRadera

Skicka en kommentar