Nationaldagen

Prinsessan ville såklart inte kliva ur sängen en dag som denna, Nationaldagen... så hon fick frukost på sängkanten. Matade några skedar först och sen bestämde hon sej för att hon kunde äta själv. Bra, bra.

Jag bakade bröd och badade hunden. Fönade lite och borstade/kammade. Fin blev hon! Sen tog vi och åkte till Åstön, där vi inte varit förut. Finfina vägar och stigar kors och tvärs och jag gick och tänkte att man skulle haft en guide, eller åtminstone en karta.

Men det fanns ju skyltar att följa. Fast när man inte vet vart man ska eller vill... så hjälper det inte så mycket med en skylt *S*

Vi hittade iallafall Trefaldighetskällan. Om det nu är den som är under trälocket?? Tosca var en aning skeptisk först, men sen klev hon ut med framtassarna, helt självmant, och stod där på locket och såg lite mallig ut *S*

Jag som tycker att hon är lite urfälld och pälslös...? Hon är kanske inte det???

 Nya skyltar.

Vi bestämde oss för att gå på Lotstordet, för det lät ju som en spännande byggnad? Och Sprängplatsen ligger åt andra hållet. Bra, för vem vill bli sprängd? Inte vi.

Ja! Vi kom fram till något som nog är Lotstornet. Strax efter oss kom en bil(!) och ur klev fyra medelålders människor. HURRA! skrek Tosca, de vill prata med meeeeeej!!! Och såklart ville de det. En av tanterna sa att "det var en konstig afghan, det här". Jag svarade att "ja, för det är nämligen ingen afghan, utan en briard". He he.

De tyckte iallafall att hon var fantastiskt fin och trevlig. Och glad.

Här är vi tillbaka till startpunkten. Jättefint område med grill- och fikaplatser, brygga och strand där man kan bada (med fördel när vädret blivit lite varmare).

Strax innan vi kom fram här mötte vi två människor som hade en karta med sej. Jag frågade var de fått den ifrån och de talade om att man kunde hitta den på nätet och skriva ut den själv. Men, så bra! Det ska jag minsann göra, så får det bli en ny tur hit snart. Roligt med nya vägar att gå!

 Lite bad i koppel.

Och tittar man jättejättenoga, så ser man att Tosca och jag är ute på bryggan. Sture är väl inte helt bekant med kameran. Det finns en zoom-knapp... *fniss*... men han ville väl ha med de vackra omgivningarna.

Fem minuter från det fina Åstön ligger Portercaféet... och det känner säkert många igen sedan tidigare år. Vi vräkte i oss räkor (och annat) från buffén. Så vansinnigt gott!

 Stannade till vi Y-et på hemvägen, så Tosca fick kissa och dricka och sträcka på benen lite.

Y-et, skapat av min före detta granne Bengt Lindström, världsberömd konstnär. Vi bor i Y-län...

Ja, det var en nationaldag, det.

Kommentarer

 1. Ja se, det blev en fin nationaldag. Utan alltför mycket nationalism. Vi läser mycket hellre om briarder - eller ja, konstiga afghaner då.

  God festmåltid och fina omgivningar. Även bilden på bryggan är fin, Sture är nog ändå bättre på kameror än på mikrovågsugnar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, så mycket nationalism var det inte. Men våra hundrädda grannar hade hissat flaggan iallafall, för de har en flaggstång till skillnad från oss.

   Sture är en aning bättre på kameror än mikrovågsugnar, fast det fanns ju några bilder som var ännu sämre än den här *S*

   Radera
 2. Vilken fin dag ni fick! Och ett nytt ställe på det OCH med Portercaféet nära till ändå.

  Det var bra att zoomknappen "inte fanns"... för då får men se hur det ser ut lite bättre, nu när det var nyställe och allt.

  Det där Y-et har jag sett när jag kuskat runt men tror inte att jag kom underfund med att det var "Y-län" -NU vet jag, haha!

  Fin drag hade ni och vi! 😍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte just det... att "folk" inte fattar att Y-et är en symbol för vårt län. Nu behöver det renoveras för många miljoner, vilket Timrå kommun inte har nån lust alls att betala. Så framtiden är lite oviss för detta monstruösa monument.

   Fint, nytt ställe men inte nån plats att springa lös på. Tur vi har vår "skogshage" och några andra platser där Tosca kan få roa sej på fri fot.

   Radera

Skicka en kommentar