Springis

Man kan ju undra varför jag låter henne klafsa omkring såhär? Svaret är enkelt: för att hon tycker om det, såklart.

Underbara kabbelekor.

 Galningen springer fort...

 ... jättefort!

Sen kom en bekant till oss, en farbror som vi mött flera gånger, gående där borta. Men jag hade varit smart och släppt Tosca i den där fantastiska hagen mitt i skogen, ni vet. Så fastän hon skällde och levde rövare, så var farbrorn i tryggt förvar på andra sidan staketet. Ha! Inte gick hon ända fram heller.

Och ärligt talat, han såg en gnutta skum ut idag... iklädd reflexväst, handskar och solhatt av Beppemodell. Lägg till detta ett par gåstavar och ni har honom framför er. Tosca tyckte att han skulle skällas ut efter noter. Och han... ja, han sa bara "Hej Tosca, vi har ju träffats förr!". Skönt med sansade människor.

Strax efteråt var Tosca lika glad igen och fortsatte att springa och springa. Jag tror att hon tränade lite för kvällens övningar.

Efter gårdagens bilstädning kändes det som om vi borde unna pärlan en utvändig tvätt också. Tanke och handling blev ett och bilen fick sej en spa-behandling. Sture är genomförkyld, jag har ont både här och där, så vi (jag!!) bestämde att vi skulle kosta på oss 200 kr och få någon annan som gjorde det åt oss. Fint blev det. Noggrant, handtvättat och sedan torkat med sämskskinn. Hela bilen! Dessutom öppnar de alla dörrar plus baklucka och torkar rent i alla skrymslen och vrår. Och, fastän det heter utvändig tvätt, så tar de ut mattorna fram och spolar av dem (jag tvättade dem visserligen igår...), polerar vinylen runtom fram i bilen (dörrar och instrumentpanel och framme vid rutan)... ja, kanske har jag glömt nåt också. Men för tvåhundra pengar?! Jo, det är minsan värt att slippa göra det själv. Kvitto får man också, ifall någon undrar.

 Den lilla skylten visade oss till höger på kvällens aktivitet - Springis.

Här skulle man anmäla att man kommit och skriva sitt namn på en lapp, som sedan lades i akvariet. Tosca inspekterade allt mycket noga. Vi hade föranmält oss och fick därför en liten goodiebag också. Femtio kronor kostade det att delta i detta välgörenhetslopp till förmån för Sundsvalls djurhem, i arrangemang av ArkenZoo.

Kön ringlade sej lång och Tosca var absolut helt övertygad om att samtliga hade kommit dit för att prata med henne (de tvåbenta) alternativ leka med henne (de fyrbenta). Hon var tämligen sur på mej för att jag inte riktigt delade hennes åsikt om detta.

Man kunde välja mellan att springa 5 km eller promenera halva sträckan. Med tanke på min sketna kropp så fick det bli det sistnämnda.

Vida var där!!!! HURRA!!!!

Och Vickan tillhörde de lyckliga som hade tur i utlottningen av en hel massa finfina priser vid målgången. Fru Fortuna hade uppenbarligen helt och hållet missat att jag också var där, för turen var inte på min sida. Men vad gör det? Vi fick ju en trevlig promenad och det samlades in sköna tusenlappar till behövande djur.

Kommentarer

 1. Vilken dag! Ni ser verkligen till att fylla era dagar med diverse aktiviteter.

  Men, ont i kroppen? Låter inte bra... Är det den gamla foten som spökar igen?

  Och du, självklart ska prinsessor få lov att klafsa omkring just precis som de behagar. Så bra att det fanns ett staket mellan Tosca och den utskällda "gubben" :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker att dagarna flyger förbi och vi får just ingenting gjort. Men vi har det bra iallafall.
   Ja, det är foten. Och den andra foten. Och med det också ryggen. Vad som orsakar vad vet jag inte riktigt, men har en känsla av att det kanske hänger ihop. Googlade lite på fotbesvären och hittade något som stämde väl in på symptomen. Ingen rolig läsning alls, det här är bara ett förstadium till nåt värre. Vet dock inte riktigt vart jag ska vända mej för att kunna få nån hjälp.

   Hagen där i skogen är perfekt. Därinne är vi ensamma och varken djur eller människor kan bli jagade. Bra, bra.

   Radera
  2. Låter alls icke bra! Men, är kanske inte alls lika illa som bilden man målar upp innan man vet säkert... Du måste kolla upp det! Vi håller alla tummar och tassar för att det ska bli bra. Kram

   Radera
 2. Såklart hade alla kommit bara, bara för Toscas skull! Hoppas att det blev ett bra tillskott till djurhemmet. Just denna dag var det bra att det inte regnade.
  Bra hundträning också för alla sorter.

  Din skogshage är verkligen inte dum! Den sansade motionären med sin mystiska stavar och reflexväst var ju bra - tänk om alla var såna!

  Så skönt att få bilen handtvättad sådär! Inte var det dyrare än i en automat heller. Fast jag skulle ju få skämmas, förstås... eller göra som pappa när vi hade städhjälp en gång i veckan. Då satte han igång två dagar innan, så egentligen fanns det inget kvar åt städhjälpen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nästan hundra startande, tror jag, så det blev ju nära femtusen kronor! Toppenbra! Och ja, prima träning för många hundar (däribland Tosca) att uppföra sej i grupp.

   Vi har lämnat in bilen på det där stället en gång förut. Då var det tjocka lager med lera runtom, men inte behöver man skämmas för det. Det är ju själva vitsen med det hela, att få den tvättad för att den är smutsig. Men hade jag städhjälp... ja, då hade jag nog funkat som din pappa! *S*

   Radera
 3. Glömde förstås... ajfötterna. Är det inte enklast att ringa vårdguiden? Belastning, inflammerade slemsäckar, småben som "sätter sig" och, och och. Med Google finns det alltid för många "och". Jobbigt att ha ont sådär och periodvis har det varit så under en lång tid nu. Kanske dags att gå till botten med problemet en gång för alla. Det är synd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Emellanåt tycker jag lite synd om mej själv, men inget blir ju bättre av det. Man är ju så beroende av sina fötter, så det är faktiskt besvärligt. Att ringa vårdguiden är en god idé, då slipper jag prata med vårdcentralen. De är så väldigt otrevliga där.

   Radera

Skicka en kommentar