RLD F

Rallylydnadstävling i Härnösand idag. Det ser man om man läser lite noggrant på deras välkomstskylt. Att man är i Härnösand, alltså.

Dagens första bana. Inte så jätteklurig, men en del koner, som Tosca tycker är lite onödigt trams. Jag lyckades dessutom, enligt Maud i publiken, trampa på en kon och sånt kostar poäng. Jag märkte det inte själv, klantigt.

93 poäng av 100 är ett alldeles utmärkt resultat, som jag är mycket nöjd med. Känslan på banan var inte helt bra, dock. Lite taskig kontakt mellan de där konerna och lite annat tjafs, tycker jag. Det var dock inte något som direkt syntes och domaren skrev i sin kommentar: "Jättefint samarbete och glädje!!"

Och med detta skaffade sej Tosca sitt tredje kvalificerande resultat i fortsättningsklassen och därmed kan hon titulera sej RLD N LP1 RLD F Goblinwalley Queen of Hearts. Om hon nu skulle få för sej att hon vill det, då... *ha ha ha*

Vi körde ytterligare en bana, men där började det med att Tosca faktiskt bara mååååste klia sej vid första skylten. Jag fick henne med mej därifrån och genom ett sånt där uschligt "konmoment" igen, nämligen en vänster-spiral. Den gjorde hon riktigt, riktigt bra och vi tog nog något fler moment, tror jag, men sen såg hon ut som om hon ville klia sej igen och istället för att tjata och mala på genom hela banan tillsammans med en hund som det kliar på (jag skulle aldrig ha badat henne igår!!! Dumt av mej!!!) så valde jag att tjoa till det ordentligt, bjuda henne på världens lek mitt i banan, hon högg mej ordentligt i armen (t-shirt.. aj!) och morrade och slet.

Domaren och skrivaren skrattade och tyckte att vi kunde gå ner på skyddsplanen (jo, de har en sån i Härnösand) och köra ett pass där istället. Diskade blev vi såklart, men det var en disk som jag valde själv och som gav oss en riktigt härligt glad känsla när vi skuttade av planen och det tror jag vi kan ha nytta av en annan gång. Jag jobbar på att skapa ordentligt positiva minnesbilder för den rara Kakan!

Kommentarer

 1. Nä nu, jädrar i alla plåtskåp (brukade min mormor säga) Ni är ju OTROLIGA! Än en gång GRATTIS!

  Man kan riktigt se den där nybadade lilla prinsessan sitta och klia sig på banan - mitt under pågående tävling :-D Du är en så himla klok matte som hanterar alla situationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen berodde det nog ganska mycket på mej och min inställning... jag var så himla nöjd med att vi fixat det där resultatet i bana 1, så jag hade väl inte riktigt det rätta engagemanget själv heller. Och lilla Kakan är lyhörd som tusan och kände väl av det på direkten *ler*

   Men vi gjorde ju nåt bra av det och åkte hem med ett leende på läpparna!

   Radera
 2. Trodde att jag skrivit här... men... oooooh grattis!
  Roligt att det fanns humor i domarlägret - mer sånt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Domaren var jättetrevlig och hade aldrig sett en sån glad, positiv och social briard förut och frågade var den kom ifrån?!! (som om alla briarder därifrån skulle vara likadana... inte precis *S*). Men hur som haver, så var det riktigt god stämning och bara positivt att vi studsade omkring på och av plan, när vi nu hade bestämt oss för det.

   Radera
  2. Och såklart, TACK för grattis!!

   Radera

Skicka en kommentar