En sån där måndag

Måndag morgon. Jag har just lämnat mitt jobb och är på väg till bilen. Hamnar bakom det här gänget, som jobbar för ett personalkooperativ för personer som behöver lite extra stöd i sitt arbetsliv. Var och en av de sju har en gräsklippare och så ska det klippas i hela bostadsområdet! Bakom mej gick ytterligare en kille med klippare, summa åtta personer. Jättebra att de finns och fint blir det!

Hem och raka spåret ut i skogen. Tosca hittar ett vattenhål, såklart. Igår kväll ösregnade det. Och åskade och blixtrade också.

Glad och lycklig, härlig kompis! Hon hittade en kastad ölburk, som hon rullade sej på så den blev alldeles bucklig. Konstigt. Jag trodde att det kanske var nån som bajsat (urk) och slängt en ölburk ovanpå, men så var det inte. Inuti burken låg en död mus som luktade förfärligt... och det var den lukten hon gärna ville ha i pälsen. Det blev inget alls med det.

Sen åkte vi och köpte några säckar jord och lite blommor. Äntligen ska det bli åtminstone lite fint här hemma. Sture bjöd på lunch på Bakgården och utanför (i skuggan bakom ett jättestort hus, där även vi lämnade bilen med Tosca i) satt denna ljuvliga goldenvalp. Alltså, jag förstår varför folk kan köpa precis vilken valp som helst, utan att tänka sej för alls. De är ju så söööööööta!!!! Men det är ju ändå bra att fundera lite, lite (eller helst mycket) på vilken sorts hund man vill ha och kanske till och med om man ALLS ska ha nån hund. En del ska inte det...

Och då pratar jag inte om den här valpen, den såg ut att ha ansvarsfulla ägare, som öppnat ordentligt och parkerat i skuggan osv.

En sväng in på Arken och hämtade en gratispåse torrfoder, löste in en kupong som jag fick på Springis förra veckan. Ni kommer ihåg det där välgörenhetsloppet/promenaden. Man (jag) fick även en 50 kronors rabattkupong, som jag använde att köpa en liten pipleksak till Tosca. Tänkte ha den när vi tränar, om hon gillar den. 

Liten rastning på Svartvikskajen på hemvägen. Vid skorstenen på andra sidan vattnet... där bor vi!

Avslutade dagen med medlemsmöte på klubben. Missing People var där och berättade om sin verksamhet och försökte värva oss alla som medlemmar. Men näää... de gör ett jättebra arbete, men det är inget för mej och Tosca iallafall, det är det inte.

Kommentarer

 1. Men det var väl bra, att Tosca-kakan fick chans att träna sig på att rulla... Eller va' det Baloo-rullning? Döda möss luktar säkert lockande ;-)

  Visst är valpar förförande gulliga. Förstår att många "trillar dit". Vi kikar ibland på valpannonser och förfäras över hur många 4/5/6-månadersvalpar som är till salu. På grund av "allergi"... eller "ändrade arbetstider" eller nån' annan dum förklaring. Hur tänker folk? Familjemedlemmar är ju faktiskt inte vandringspokaler - och hundar är ju just det, familjemedlemmar!

  Jobbat färdigt nu då? Eller, ett dygn kvar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett dygn kvar.

   Och tja... rulla och rulla... hon kastade kroppen med bogen före ner på burken, som skrynklades ihop... det var hennes rullning, det. Sen tog jag hand om burken med urk-en i. Vilken stank!

   Ja, det är märkligt hur många som inte alls kan föreställa sej hur förändrat livet blir med en hund i det och spontanköper en söt valp för att senare inse att "hoppsan...!"

   Ett dygn kvar nu. Sen ledig till nästa lördag. Bra, har nämligen en del annat att göra! *S*

   Radera
 2. Haha, vilken äcklig hund du har ibland! :D (Har vi alla, missförstå inte!)

  Tänk att ha så nära till vattnet, härligt.

  Goldenvalpen är verkligen bedårande och den här ser ut att må prima men så är det ju inte alltid tyvärr, precis som säger. Hundkörkort borde införas allra minst.

  Gräsklipparparaden var rolig. Lovvärt engagemang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skitjävlaäcklig är hon. Och alla andra hundar. Obegripligt att vi låter dem bo inomhus överhuvudtaget! *S*

   Radera

Skicka en kommentar