Vi leker

På Klampen var det fullt med folk överallt. Kan det ha att göra med att vår kompis Jonna, hon med mopsarna, har sett (och fotograferat) en säl därute på klipporna, intervjuats i Sundsvalls Tidning och blivit lite "lokalkändis"? Kanske vill alla ut och spana efter sälar nu? Eller är det bara för att det är annandag påsk och många är lediga?

Ingen aning. Men folk var det överallt. Stora och små om vartannat, folk som grillade och ungar som lekte i vattenbrynet... Tosca tyckte att det var SUPERkul!! och ville såklart hälsa på alla, vilket hon inte fick.

Scillan kommer snart att blomma som stora blåa mattor. Försökte mej på en närbild, men fokus hamnade fel, som synes.

Sture tyckte att vi skulle äta "ute" så vi åt inne... på Restaurang Skönsmon, för Curryhouse hade stängt för renovering. Gott, men lite fantasilöst upplagt... varmrätten såg i stort sett likadan ut som förrätten. Smakade inte likadant iallafall. Tur det.

Eftermiddagsprommis i skogen runt klubben. Och så lekte vi lite på planerna också. Den här balansbrädan traskade Tosca upp på av sej själv, vi gick bara förbi liksom.

Men när jag frågade om hon ville gå på stegen blev hon helt förfärad.

- Man kan ramla ner, fattar du väl, dum-matte! Det är ju stora hååååål här. Jag tänker iallafall inte kliva upp med baktassarna. Aldrig i livet. Nej.

Givetvis slapp hon.

I skogen var det soligt och fint. Men fortfarande väldigt kallt. Dessutom tror jag att jag fryser lite extra för att förkylningen bråkar i kroppen.

När vi kom tillbaka från skogen tyckte jag att Tosca kunde prova lilla övningsstegen och det tyckte hon också, när hon funderat ett slag. När hon var precis här, mitt uppe på stegen, gick det förbi tre rådjur i skogsdungen precis framför (utanför bilden, bakom ryggen på mej), men hon hade så fullt upp med att koncentrera sej och hålla ordning på fötterna, att hon inte ens märkte att det kom rådjur där och då(!).

Ett par gånger gick hon fram och tillbaka och var riktigt duktig.

Sen bad vi hussen komma och vara mottagare på budföring. Det gick väl sådär... jodå, när hon springer så springer hon ju fort och rakt och bra. Men när hon kommer fram till hussen och han säger "fot" då skrattar hon bara åt honom och spexar hej vilt. Idag slängde hon sej på sidan, när han upprepade sitt "fot" rullade hon över på rygg, sprattlade lite mera och sparkade åt honom, sådär som hon kan göra när jag ska kamma henne och hon inte har nån större lust med det... *ha ha ha*

Hon är så himla skööööön, den här vovven. Och har man inte humor ska man inte heller ha nån briard. Tosca är absolut inte obildbar, hon måste bara få göra saker på sina egna villkor och så får man "lura" henne lite, så att hon tror att det är hon som bestämmer själv. Inte för inte har hon en farmor som heter Princess och regerar världen (eller åtminstone bestämmer hemma i Gröntuv i Dalarna, där hon bor).

Kommentarer