Tvätt och rengöring för hela slanten

Började dagen med att tvätta och föna och kamma och borsta ännu mer på vackra Tosca. Så här blev hon den  här gången. Jag hoppas och tror att hennes fina färg kommer tillbaka. Under de bleka yttersta täckhåren gömmer sej en mer "fuxfärgad" päls. Förhoppningsvis mörknar hon igen, med tiden. Och annars duger hon gott som hon är, såklart!

Åkte och införskaffade hundmat för de närmaste tre månaderna och fick veta att den kommer att gå upp 50 öre eller 1 krona per kilo till nästa gång jag köper. Nåja, det är det värt, alla dagar i veckan,

När vi kom hem fick Tosca gå ut i trädgården på baksidan. Och där stod hon och surade en aning...

 ... medan vi tvättade bilen. Hon ville nog varit med, men hon var ju redan duschad och schamponerad och fin, så hon fick bara titta på *S*

På kvällen åkte vi ut mot Uddarna. Plötsligt hörde Tosca något och jag kopplade, såklart. Sen hörde jag också, det var nån slags motorfordon där, mitt i skogen?

Strax kom vi fram till bäcken och bron... och den är sprillans NY! Så ny att på andra sidan står en fyrhjuling och brummar och bredvid den ligger det som blivit över när ett par människor har byggt denna bro(!). Men innan jag fotat och gått över den fina, stabila bron så hade de åkt därifrån. Jag hade tänkt tacka dem, för det här blev ju toppenbra!

Min nybadade, fräscha, fina och vackra hund återgick till att vara skogsmulle-vovven... och så här såg det bitvis ut på vägarna där vi gick... Jaja, det var kul så länge det varade! *S*

Vi var ute tills det sista ljuset nästan försvann. Här är vi vid sjön Mingen. Verkligen en fin, om än aningen kylig, kväll.

Kommentarer

 1. Hahaha, hon kan allt, den goda Tosca! Ut i leran efter all denna rengöring - visst klär hon bäst som skogsmulle. Även om hon är vacker som en dag efter dusch och kamning!

  Vi är lättade här, röntgen och undersökning igår visade på perfekta leder och ledband. Alltså ingen operation! Dock ingen förklaring till hältan - även om inte begreppet växtvärk existerar för hundar så tror veterinären på att allt har med hennes tillväxt att göra. Ingen anledning till oro tyckte han!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är och förblir en Hund. Ibland är hon ren och vacker, ibland är hon smutsig och vacker *S*

   Så otroligt skönt att höra att det inte är något allvarligt fel på lilla Flisa! Ni får ta det lite lugnt, så går det förhoppningsvis över snart! Kram!

   Radera
 2. Vilken vacker, nybadad Tosca! Efter några lerdopp är hon ett charmigt träsktroll och lika vacker, så det så. Sån där silvertoning betalas det dyrt för i människosalongerna och Tosca klär lika bra i det som i all världens guld- och rödtoner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till hennes fördel måste jag säga att hon faktiskt inte for fram i de där lerhålorna, utan gick ganska så försiktigt förbi/genom dem. Så det var mest fötterna som blev lite geggiga. Bra tjej!

   Radera

Skicka en kommentar