Skog och kalas

Skogen på förmiddagen, efter att ha kämpat i Tosca frukost. Imorgon blir det ingen frukost alls, vi kan inte hålla på såhär. Får prova att låta henne bli hungrig istället, men har dragit mej lite för det, för jag har fått berättat för mej om hur hennes mamma helt slutar äta och "blir anorektisk" om man inte lurar i henne lite mat varje mål... och dit hän vill jag ju inte komma. Att ha en hund med anorexi, liksom... låter inte lockande alls.

Men hur hon nu än är med maten så är hon ju pigg och glad så fort vi kommer ut. Inne ligger hon mest i sin bädd och är inte speciellt social alls. Emellanåt får hönsmatten för sej att hunden är supersjuk och att nåt är allvarligt fel och jag vet inte allt. Men egentligen tror jag inte det. Hon är bara en helt annorlunda hund, som gör precis som hon själv tycker i alla lägen.

 Dricker vatten gör hon. Ute åtminstone.

Går över den nya bron. Vattnet brusar ordentligt därunder just nu. Snösmältning.

 Bävrarna har kalas överallt. Otroligt vad de kan gnaga!

 Som där borta... snart igenom ett stooooort och tjockt träd.

 Tokstollen springer fort, fort med pinne i munnen...

 ... och utan pinne i munnen...

 ... och lite fortare än kameran ibland. Skymtar längst ut till höger här *S*

 Årets första citronfjäril. Lyckades inte fånga den i flykten.

Hasse har födelsedag idag, så på kvällen var det dags för kalas för andra än bävrar. Självklart är det Emil som bakat hallonmoussetårtorna med chokladbotten och pannacottarand i mitten. Delikata!

Johan spelar ett jättekonstigt spel. Man ska ha den där plastmojängen i munnen, så det inte går att prata normalt, sen ska man läsa en mening på kortet och de man spelar med ska försöka tolka det man säger. Helt sjukt. Dessutom, berättade Hasse, får man ont i munnen i flera dagar efter att ha haft den där grunkan där. Verkar det inte lite mer än lite dumt??

Så var det dags för oss att åka hem. Ingen hund kom och ville följa med... och tacka för det när det var såhär mysigt i sängen tillsammans med Emil!!! *S*

Men Vida, HON ville gärna följa med oss hem! Satt och fjäskade vid ytterdörren och visste inte hur väl hon ville och hur hon skulle bära sej åt för att få mej att sätta kopplet på henne istället. Ja, hon är då den absolut fjäskigaste lilla hund jag känner, det är hon.

Kommentarer

 1. Dina bävrar är verkligen arbetsamma! Just här finns inga, skulle gärna se dem in action. Naturen är lämplig häromkring men förmodligen har de setts som "olämpliga".
  Jösses vilka tårtor!!! Vad månde bliva av denne bagare/konditor!
  Om matkinkigheten skrev jag i kommentaren nedan. Hoppas att hon "kommer sig" snart, tills nästa gång dårå... Fast katter är värre eftersom de får leverpåverkan vid matvägran, det slipper man med hund åtminstone.
  Vida är rar hon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle också gärna se de där bävrarna. Undrar hur många de kan vara?

   Den här bagaren/konditorn har nu jobbat extra i konditoriet på ICA Maxi hela påsklovet och jobbar även idag. Han är flitig som en myra och hur duktig som helst!

   Jag oroar mej för Toscas totala avsaknad av aptit, igår kväll morrade hon åt mej när jag hämtade henne för att ta med henne till matskålen. Idag skippar vi frukosten och så hoppas jag att hon blir hungrig till kvällen istället. Man SKA inte göra nån affär av det hela, jag vet det, men med såna gener och en anorektisk mamma... så blir jag ju hönsigare än vanligt.

   Emil är väldigt duktig! Har såklart A i bageri på skolan. Ett år kvar nu innan han är klar.

   Radera
 2. Men jissses, vilka tårtor! Vad han kan!

  Vida är ju för söt, alldeles oemotståndlig. Jag hade tagit med henne hem. ;-) Det hade nog Tosca oxå uppskattat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tosca hade helt klart uppskattat att ha Vida här jämt. Dessutom hade det haft positiv inverkan på hennes aptit. För även om man inte vill äta själv, så ska ju ingen annan få ens mat!

   Radera
 3. Glömde som vanligt: vilken rolig bild på Johan, haha! Fast bra grej om man vill inspektera tandköttets status! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar