Kul kursstart en trevlig torsdag

 Förmiddagspromenad i skogen med utsikt över havet.

Liten fin hund i stora skogen. Och solen sken!

 Blåsippor och tussilago i mängder. Äntligen! Så fint.

Tänker på bilden häromdagen, då jag konstaterade att Tosca faktiskt är ganska smal och smärt under pälsen. Tittar man på den här bilden ser hon ut som en liten klump. Bilder kan luras.

 Glad-vovven har varit och tittat på änder i ett vattenfyllt dike, men nu kommer hon farande i full fart.

Glad och go'!

Ni minns gropen... där hon hittade slangarna som tar in bergvärmen i huset... jag lade ju över den här lastpallen. Men Tosca VILL ha en grop här, så hon grävde sej en ny, alldeles intill *S* Hon tar med sej mängder med grus och jord in. Hussen dammsög på eget initiativ. Då kan ni ju ana hur golven såg ut...! *S*

På eftermiddagen tänkte jag borsta Tosca litegrann inför aftonens aktiviteter, så jag tog ut lite grejor och tänkte hålla till i trädgården. På så sätt skulle vi slippa lite hår inne. Men ojsan, hoppsan! Tosca "ramlade omkull" och då "går det inte" att kamma pälsen. Sa Tosca.

Hon är en smart liten spexare, det är hon. Men hon slapp inte undan hårvården ändå, för jag ville att hon skulle vara snygg på...


... kursstarten på Matfors Brukshundklubb. Vi ska gå en kurs i rallylydnad, fortsättning och avancerad klass. Bara sex deltagare och så två(!) instruktörer. Lyx! På bilden syns instruktörerna tillsammans med min träningskompis Jennie och hennes Märta-Maj, iklädd snygg stickad tröja.

Tosca skötte sej fint i miljön. En trafikerad väg går precis intill grusplanen här och Tosca tror ju att alla bilar kan innehålla trevliga människor, som kanske tänker hoppa ut och prata med just henne. Så bilarna är prima störning. Hon var pigg och glad och slog nästan knut på sej själv, för jag hade ju såna där goooooooda kokta kycklinghjärtan i godispåsen. Mums!

 På hemvägen stannade vi till på Öhns camping, där vi hade husvagnen för en massa år sedan. Inga vagnar än, men snart är det dags att rigga vagnar, tält och allt annat som ska till för "säsongarna". Mysigt är det där och fint att gå med hunden nu, när allt fortfarande är lugnt.

 Solen gick ner...

 ... och det var väldigt vackert över sjön Marmen.

Kommentarer

 1. Vilka fantastiska vårbilder! :-)

  Märta-Maj - var ju det sötaste hundflicknamnet...sötaste koftan också... Men, självklart är Tosca sötaste hunden - hennes spexande kommer att gå till historien! (Kanske grävandet också...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gulligt med Märta-Maj. Hon hade en vovve till som hade ett så rart namn. Som jag har glömt precis nu. Men det slutade på -Li. Typ Lycke-Li eller nåt. Just det var det inte, men jättefint var det iallafall!

   Tosca är en glad och väldigt spexig hund. När jag gick en runda på kvällen, före kursen, så funderade jag på hur man skulle kunna beskriva henne och kom fram till att hon är en "väluppfostrad och mycket bortskämd" hund. Tycker att det stämmer så bra. Hon vet rätt mycket om hur man uppför sej, och gör det också emellanåt, men tänjer på gränserna och får lov att göra det också. Sötast är hon, såklart.

   Hur mår Flisa?!

   Radera
  2. Hulda-Lee - fint oxå!

   Jodå, tackar som frågar... Flisa hoppar omkring på sina tre friska ben - med det fjärde friska benet uppdraget :-( Iofs bara sekunder efter hon vilat, sen är allt som vanligt och hon hoppar och springer glatt. Vi får se vad veterinären säger, ska dit till veckan igen för att ge andra vaccinsprutan mot leptospiros. (Eller vad det nu heter på svenska?) Återkommer!

   Radera
 2. Hillevi här!
  Vilka härliga och snöfria bilder! Blir lite nostalgisk när du skriver om den där campingen, jösses vad tiden rasslar.... Fint är det där!

  Haha, Märta-Maj! Underbart! Så det är redan full fart på kurser igen. ��

  Tosca-Tilda vet minsann hur man meddelar sig. Pälsskötsel, ska det verkligen vara nödvändigt! Nåja, hon fixar snart till frillan igen med härlig jord och lera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är galet sugen på lite husvagnscamping igen, men sambon är en gnutta motsträvig. Projekt Övertalning är igång, kan jag tala om! *S*

   I Matfors är det iallafall full fart. Hemma i Njurunda är det lite segare med allting. Det handlar om ideella krafter, som alltid, och i Matfors har de gott om den varan just nu. Och eftersom de har just en sån kurs som jag gärna vill gå, så får det bli så, även om jag känner mej litegrann som en förrädare.

   Såklart att Tosca fixar frillan enligt egna önskemål. Löv och skräp är det gott om just nu och det fastnar fantastiskt bra i briardpäls! *S*

   Radera
 3. Hulda-Lee hette hennes andra hund, en jättefin blågrå "sportvariant" av cane corso. Alltså en smal och smäcker, ganska liten flicka. Inte alls ett sånt där "fläskberg" som rasen annars kan vara.

  Hon var bara 2-3 år gammal och plötsligt meddelade hon, Jennie, att hon var borta och att hon inte ville prata om det. Alla har respekterat det så jag vet inte vad som hände med fina vovven med fina namnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Annie på jobbet hade ju en cane corso, mycket slankare än de jag sett på utställning.
   Ibland går det inte att tala om det som har hänt. Så ledsamt. Fint namn, verkligen!

   Radera
  2. Nej, ibland går det inte alls att prata. Och det måste man få välja själv. Sorgligt är det iallafall för Hulda var en väldigt fin och trevlig flicka.

   Radera

Skicka en kommentar