Bara vara hund...

Födelsedag eller inte... att "bara vara hund" och få fara fram över stock och sten i skogen, precis som man själv vill... det är nog det allra bästa ändå?!


 Hon har ju så söta öron och mörka vackra ögon.

De här små jäklarna var ute idag igen. Tosca var kopplad (man ser henne och kopplet till höger i bild). Nu är Tosca, som alla vet, en genomsnäll hund, men när två såna här kommer farande och skäller riktigt ilsket och dessutom kommer ända fram till henne. Tänk om hon skulle fräsa ifrån??! Vad skulle hända då???? Jag vill inte ta reda på det utan tog Tosca med mej och gick därifrån så fort jag kunde. Långt senare hör jag en svag röst, som säger till de vilt skällande hundarna "här... nej, HÄR!" Så småningom tystnar de och jag gissar att de vände om eller tog nån annan väg, för vi såg inte till dem något mer.

Obehagligt är det.

Flitig som en myra? Nänä. I den här skogen är man flitig som en bäver. De är verkligen energiska och för varje gång vi går här har de fällt ett antal träd. Idag låg ett rätt över stigen. Det är det som är fällt på andra sidan ån och sen lagt sej över stigen också. Alltså ett stort träd!!


Glad och go och väldigt beige, både hund och natur. Notera att hon inte valde den allra värsta geggan att springa i. Så bra *S*

Drog loss en pinne och ser precis så nöjd ut som hon var!

Vackraste ögonen och snygga tänder också. Idag, på födelsedagen, finns det inte ett fel på den här hunden.

 Gott, gott med vatten ute. Notera den vita fläcken i bilden. Snö. Bläh.

Köpte en ny skottkärra för den gamla har flyttat till Bräcke. Eller.. "lånades ut" men kom aldrig tillbaka. Nu har jag räfsat löv och behöver verkligen en kärra att köra undan dem med. Och nu var jag lite trött på att vänta på den som aldrig kom tillbaka, så det fick bli en ny. Sex skruvar med tillhörande muttrar och så skulle det vara klart. Lätt match? Icke. Meckigare än man kunde ana, men nu sitter den ihop som den ska. Dock blev vädret ännu tristare, så jag kör undan löven en annan dag. Kanske, förhoppningsvis, imorgon.

Nu ska jag koka kycklinghjärtan till födelsedagshunden och byta bandage på mitt pekfinger, som jag skar lite illa när vi var och lämnade glas på återvinningen idag. Hade glömt att det inte bara var vanliga tomma burkar, utan även ett trasigt dricksglas. Aj.

Kommentarer

 1. Kan man tillbringa sin födelsedag på ett bättre och lyckligare sätt? Härligt ser hon ut att ha det! Bävrarna skulle nog bli imponerade av hennes trädfällarkunskaper liksom Tosca av deras.
  Blir lite avundsjuk på lera och blöta, för trots lite stänk och blötsnö är det så torrt här fortfarande.
  Synd att de är så arga, de där hundarna. Vad de går miste om! Att leka med en så glad briard - det hade de nog tyckt varit kul.

  Du får visst inte köra skottkärran på motorvägen, viktigt att notera! Håller med om att de är onödigt besvärliga att få ihopskruvade.

  Inte så bra att du skurit dig, aj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen tråkigt att de är så arga. Och ännu lite tråkigare att deras människa inte alls bryr sej om att hålla ordning på dem. Är så rädd att Tosca ska reagera negativt och kanske "försvara" sej, då "smäller" det nog. Hu..!

   Jag har noterat att jag måste ta andra vägar än motorvägen när jag ger mej ut på långtur med skottkärran. Säljaren var också noga med att poängtera att jag väl inte tänkte använda den att köra till exempel jord eller grus med?! För DET skulle den inte hålla för. Möjligen några löv, men knappt ens det. Såna här billiga skottkärror är ingenting att ha... jag köpte den ändå.

   Radera
 2. Vilken fin dag hon fick, prinsessan!

  Klokt råd - håll dig från motorvägarna med skottkärran! :-D Framförallt om du har last med dig, då kan den ju tydligen haverera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. En härlig dag, trots kalla vindar och snöblandat regn.

   Skottkärran ska tydligen bara användas som nån slags prydnad. Att lasta nåt i den var inte att rekommendera! *S*

   Radera

Skicka en kommentar