Kalas-dag

På morgonspaning i Mellansjö. Det var tretton(!) grader kallt när jag vaknade men steg under dagen. Här var det ungefär -8.

Briarden ÄR en brukshund, även om det yttre kanske säger något annat. Så idag började vi med lite bäbisövningar i budföring. Tosca remmade glatt iväg till husse som stod därborta. Och tillbaka igen, såklart. Flera gånger. Springa gillar hon ju, så det borde inte bli något större problem. Men, men... springa på kommando till någon okänd kan ju vara svårare än att bara kuta omkring som man själv vill.

Sen begav vi oss ut på Idas Hatastig. Någon har kört skoter där och det gjorde att det gick att gå utan att behöva överanstränga sej alldeles med snöplumsning.


Ingen tvekan om att det är samma hund, även om det är två olika bilder *S*

 Vem i hela världen behöver åka till fjällen, när man kan vara i vackra Mellansjö?? Inte jag.

 Alldeles jättevackert!

 Ja-a.

 Och här har vi Hedsjön. Tänka sej, att om bara ett par månader ska vi minsann bada här!

 Hemlagad pizza avnjöts på altanen i solen. Termometern visade nu +23 grader!!!

Så var vi bjudna på 2-årskalas hos den här söta lilla tjejen, vars mamma ägnat x antal dagar åt att förbereda all mat. Oj.

Två ljus på tårtan, förstås.

På kvällen skippade vi allt vad melodifestivalen heter (som om vi brukar titta på det? Nä) och tog oss en fyrakilometers prommis i pannlampans sken. Eller, faktiskt inte ens det. Månen lyste så att pannlampan bara behövdes när jag ville fota. Och hoppla hejsan! Plötsligt stod det en traktor på sniskan i diket... där hade det gått litegrann på tok. Den hade stått där ett tag också, för det var plogat "runt" den. Så besvärligt.

Kommentarer

 1. Spännande med budföring! Det går nog jättebra med främmande personer också, Tosca gillar ju folk.

  Mer snö har ni och dubbelt så kalla nätter... men ändå märks det att något händer. Fåglarna håller låda och solen, när den behagar visa sig, värmer otroligt.

  Vilket kalas ni bjöds på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fåglarna var i stort sett knäpptysta igår. Inte ett ljud i skogen. Ingen vind, inga fåglar, absolut tystnad. En mäktig upplevelse.

   Hemma vid huset kunde man, om man satt alldeles tyst och nästan inte andades, hör nån enstaka fågel... lite konstigt.

   Men det blir vår, det blir det.

   Radera
 2. Paradis! Mellansjö alltså... Men, bad om två månader - hmmm, låter kallt, även om isen gått!

  Vilken söt liten tjej, och vilket kalas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är fint här. Men åt helskotta för mycket snö, även om det inte ÄR så mycket snö. Egentligen. Värre har vi minsann haft.

   Tjejen är urgullig och har börjat prata. Långa, långa, låååååånga konversationer på ren gallimatias. Tittade mej stint i ögonen och pratade på, babbel babbel..., och jag pratade tillbaka och höll med *S* Hon kommer att bli tvåspråkig, tänk vilken tillgång!

   Radera

Skicka en kommentar