Måndag hela dagen

Hussen har kryat på sej ganska bra och skulle på koll på vårdcentralen idag. Medan han var där och fick lite prover tagna gick Tosca och jag en promenad i Kvissle. OJ! Vad mycket det finns att lukta på... spännande och kul, tyckte Tosca.

Provtagningen gick alldeles "för fort" så vi tog en sväng ner till Klampen också, där lilla löptiken fick springa lös en stund.

Hem och packa baddräkt och handduk och iväg till vattengympan. En för mej ny ledare idag. Riktigt duktig och väldigt energisk - ett skojigt, jobbigt pass blev det.

När jag kom hem såg jag de här tre "vitrumporna" på vägen. De spatserade lugnt och sävligt ut på Tistelvägen och brydde sej inte nämnvärt om att jag klev ur bilen, tappade telefonen, tog upp den igen och fotograferade dem. Synd att jag inte hade en kamera med mej, det hade blivit en bättre bild.

Efter en sen lunch blev det promenad i hemmaskogen. Alltså... igår var det -20 grader i Mellansjö. Idag var det runt +10!!!! Helt galet. Men väldigt skönt.

Också nu fick Tosca en stund på fri fot. När vi var nästan hemma ringde min telefon och när jag svarade blev jag tjong! utbeordrad på jobb imorgon. Määääään?! Min långa, lediga vecka... åt skogen med den. Även om det är ett kort pass, bara några timmar på dagen, så känns det ändå lite "sådär". Inget att göra något åt, dock, bara att jobba på och se glad ut. Lite, lite extra slantar blir det, men inte så mycket att det egentligen känns som om det är värt det.

Slut på bröd?! Jisses. Det fick bli en limpa med rivna morötter, hamp- och solrosfrön i. Gott som... blev det, även om jag glömde lägga i morötterna och gjorde klar degen. Vände mig om och där står skålen med det orangea i. Typiskt. Bara att knåda in det tillsammans med lite mer mjöl. Det var lite kladdigt och besvärligt, men resultatet blev helt okej.

Kommentarer

 1. Skönt att hussen mår bättre! Ja, nog är hundturer i bebyggelsen spännande som omväxling ibland. Värmen kom fram på dagen här också - stora skillnader minsann och varmt blev det i vintermundering.
  Brödet ser väldigt gott ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast riktigt bra blir han inte, hussen. Men det ordnar sej väl med tiden.

   Och ja, ibland är det ju kul med andra dofter och så...

   Radera
 2. Så bra att hussen kryar på sig!

  Inte nog med att ni fått plusgrader, på bilderna ser det ut som om solen sken dessutom... Provencevinter!? Surt att behöva jobba en sån' dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekonstigt väder. Nu är allt bara is. Knögglig, besvärlig och halkig is.

   Radera
 3. Ja, just, ja... Eländigt med merjobb. Men det klarar du bra, såklart!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar