Lördag

Fint, fint väder på förmiddagen. Tosca och jag promenixade bort och tittade om någon möjligen kört upp några skidspår åt oss på tjärnen vid klubben. Det var det inte. Nån hade kört fyrhjuling eller nåt, men inga skidor. När vi ändå var så nära klubben traskade vi vidare dit och kollade läget. Det var lugnt, så då gick vi hem igen *S*

På eftermiddagen gick vi ner till Klampen, där Tosca fick vara lös en stund. Solen sken fortfarande, men visst var det lite onödigt att vi fått mer snö?!

 Finaste Guldhunden någonsin står här.


 Is. Sol. Vackert.

Sture ville bjuda på middag eftersom jag hade bjudit på frukost igår *ha ha ha* så vi åkte in till sta'n och käkade indiskt. Usla bilder men jättegod mat.

Proppmätta åkte vi sedan och hämtade Alfred och tog honom med oss hem. Simskola kl 8:30 är lite tidigt för hans föräldrar, så om han sov hos oss blev det lite närmare till badhuset. OCH så fick ju vi förmånen att umgås lite med honom. Det är alltid en trevlig upplevelse.

Av någon outgrundlig anledning kom vi att prata om syre i bilen på vägen hem. När vi resonerat lite hit och dit upplyser Alfred oss om att syre bara finns på en enda planet, nämligen jorden.
Det var ju jättebra att han visste det, men så kom fortsättningen på hans lilla föreläsning:

- Ja, och så finns det ju syre på en av Saturnus månar också. Jag har glömt vad den heter. Men där är det så kallt, så man kan inte andas och så är gravitationen så liten att allt skulle flyga ut i rymden!
Jahaja. Jag har inte kollat upp sanningshalten i dessa påståenden, men jag förhörde mej lite om hans kunskaper om gravitation och de var klockrena(!) så antagligen stämmer det med syre på en av månarna också.
Vad säger man??? Att ungar är allmänbildade nuförtiden eller att det är just denna pojke som är lite extremt intresserad av saker och ting? Jag vet inte. Men han är verkligen spännande att umgås och prata med! 

Kommentarer

 1. Åh, vilka isbilder, den med formationen som ser ut som en säl och så den undre med den "självlysande" isen...
  Ja, Tosca herself med soldiadem är förstås guld den också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade egentligen ingen lust alls att fotografera i lördags, men är glad att jag lät den lilla kameran glida ner i fickan ändå, innan vi gick ut. För isen var ju faktiskt fin.

   Radera
 2. Isbilderna är fantastiska - just på bild alltså. Ser VÄLDIGT kalla ut! ;-)

  Så mysigt med ett Alfred-dygn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt kallt är det inte. Ligger kring noll sådär, men fy tusan vad det snöar just nu. INTE kul.

   Alfred borde man umgås mycket mer med, det är verkligen spännande!

   Radera

Skicka en kommentar