Tiden springer

Jag tyckte nyss att det var gott om tid. Gott om tid till jul och gott om tid att fixa allt. Och inte nog med det, jag tyckte att det mesta var fixat redan. INGET av det där stämmer längre. Så ni vet.

Men när det är sådär. Ont om tid och det... då tar man bara hunden med sej ut i skogen och så går tiden ännu fortare. Logiskt och bra. Tosca hade kul med en kotte...

 ... och jag hade plockat fram kameran och lagt den på "lillbordet". Där låg den kvar. Min mobil är inget vidare på rörelse.

 Som sagt var, inget vidare på rörelse.

Vackert var det ut över havet.

Sen sprang tiden iväg hela dagen och plötsligt...

... var det kväll. Ut i skogen med pannlampa på. Hade varit jättebra om jag hade laddat batteriet först. Detta är faktiskt ett foto från skogen just idag, inte en svart ruta. Nix. Ett fotografi! *S* Jag hade broddar och tur var det, för det var inte bara väldigt mörkt, det var väldigt isigt också. Batteriet höll i exakt fyra minuter, sen var det jag och Skogen. Två gånger ramlade jag, men annars gick det bra. Vi var ute i 35 minuter, sen orkade jag inte "spetsa ögonen" längre. Tosca röjde järnet ändå, så hon var skapligt nöjd med det lilla.

På väg hem från skogen slank jag in och hämtade ett paket som kommit med DHL. Var helt säker på att det var några smågrejor som jag köpt som julklappar, så döm om min förvåning när jag packar upp dessa jättefina skålar istället! Det är en vinst från en tävling på facebook för ett tag sedan. Första priset var en bakmaskin. Sicken tur att jag inte vann den, för den ville jag inte ha. Men de här skålarna, formgivna av Sigvard Bernadotte minsann, är jag jätteglad för. Gillar att de har lock och gillar att de är så snyggt röda! 699 pengar kostar de, om man vill köpa dem. Oj.

Som om inte detta vore nog så fick även Tosca brev med paket idag. Goa, rara Hillevi (eller hennes turk-Kalle) har skickat julklappar till Guld-hunden. Är hon inte bara heeeeelt fantastisk?! JO. Tack.

Kommentarer

 1. Så bra att det kom ffram. Inget särskilt alls, bara nåt vi har pratat om. Lägg det i frys eller kyl om du inte öppnar före julafton. Bara för säkerhets skull, tror inte att det behövs men ändå.

  Vilken vacker, vacker bild över vattnet!

  Baloo övar på, hon!!! Grattis till alla skålarna, precis rätt till dig. Vinnarskalle har du minsann!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen!!! Då kanske vi ska öppna det ena före julafton, då... Jag lade det i julklappspåsen, som ska med till Mellansjö, men det var inte helt bra, alltså.

   Så lustigt att du pratar om vinnarskalle just idag. Igår påstod Toscas uppfödare att jag har det, fast i ett helt annat sammanhang. Märkligt.

   Nu hoppas jag att du får ordning på teknikaliteterna snart, så man kan få sej en färsk glimt av KalleAnkan och allt annat trevligt som händer runtomkring dej och Stugan!

   Radera
  2. Nä, du behöver inte öppna, bara släng in det i frysen. Inget förstörs!

   Radera
 2. Klart att du är utrustad med vinnarskalle ;-) Fina skålar!

  Baloo tränar vidare - gör hon nå' framsteg? Den dagen hon hittar nåt riktigt smaskigt - läs superäckligt - att parfymera sig med ska du se att hon klarar av det... Motivation!

  Mörka kvällar har vi häruppe i nord... kolsvarta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolsvarta kvällar och nätter, såvida vi inte har norrsken, förstås. Det är ju fint!

   Framstegen i rullning är så små att de knappt är mätbara. Men hon är så jättegullig när hon försöker *S*

   Hurdana steg tar ni då? Med Flisa-liten? Och vad tycker "storasyster"??

   Radera
 3. "Storasyster" har en ängels tålamod... mer än husse & matte ;-) På morgonen idag konstaterade vi att vi borde ha begärt öppet köp ;-D Full rulle - när hon inte sover helt medvetslös.

  Skämt åsido så är hon en fantastisk liten individ, stort ego (redan!) fullständigt orädd och tänder vassa som synålar. Stjäl leksaker från "mosters" franska bulldogg och kliver helt sonika in mellan frambenen på annan "mosters" schäfer, och stjäler mat från samma skål som den äldre tiken äter från. Ja herregud, här har vi fått något att bita i... Men det blir säkert bra, Flis är helt förtjusande charmig och kommer säkert att bli precis den vuxna hunden vi ville ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att Storasyster accepterar! Att ni älskar henne med hull och hår, det är ju självklart. Alla vassa tänder till trots. Påminner nog lite om Tosca, när hon var liten... inte rädd för nånting och "sej själv nog". Klarade allt på egen tass. Inte så himla lyckat alla gånger, då jag hade uppskattat om hon hade hållit sej liiiiiite närmare mej... men i det stora hela är det ju bättre att hunden har stort självförtroende och inte är en liten rädd och skvätten typ!

   Jag sa till Sture, innan Tosca landade här hemma, att nu är jag upptagen på heltid i tre år framåt. Det är nåt sånt det tar innan det börjar likna den där trevliga vuxna hunden, som man önskar sej. Ungefär. Tror jag. Minns inte så noga! *S*

   Radera
 4. Jo du, drömmen är ju att Flisa blir en liten miniatyr-Tosca - så den liknelsen blev vi glada över! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla hundägare skulle nog (eller kanske inte) uppskatta att ha en hund som Tosca!

   Nej, så är det såklart inte. Och då är det ju tur att det finns så många olika hundraser att välja mellan, så att alla kan hitta sin favorit bland storlekar, temperament, hårlag och allt annat som skiljer dem åt.

   Men för mej är briarden Tosca alldeles perfekt!

   Radera

Skicka en kommentar