Ister

Gårdagens följetong angående ister fortsatte i morse. Jag ville ju så gärna baka ärtbulla, en specialitet från Dalarna som man "måste" baka till jul, enligt Toscas uppfödare som försett mej med både ärtmjöl och recept. Men så skulle man ha ister och det glömde jag köpa igår. Det fanns inte på vårt "hemma-ICA" så det var bara att dra iväg till sta'n igen.

Men det var det nästan värt. Vilken soluppgång det var idag! WOW!

Sundsvallsbron.


Mina "ärtbulla" blev såhär. Luktade kanske lite, lite annorlunda när de kom ut ur ugnen, men annars smakar de mest som vanliga brödkakor av vetemjöl. Mycket fett och relativt mycket socker också är det i dem.

Vida med familj kom hit och gav oss bröd som de bakat i vedeldad ugn igår. Hundarna busade som galna i vår trädgård och här på bilden tyckte Tosca att hon kunde väl få följa med Vida hem??? Snälla!

Ärtbullan avsmakades av bosvedjefolket och det verkade som om den fick godkänt.

På kvällen var det terminsavslutning på ringträningen. Vi, Tosca och jag, har inte hört till de flitigaste deltagarna, för det är ju så mycket annat vi vill hinna med (läs: rallylydnadskurs, lydnadsträning och allt möjligt), men ikväll bestämde jag mej för att det kunde vara kul att delta. Det skulle vara fika och nån "skojtävling". Det "skojiga" visade sej bestå i en handlings-tävling. Oj. Man fick 100 poäng som startpott och så gjorde den, för mej helt okända, domaren avdrag för varje liten tabbe man gjorde som handler. Till exempel skymde hunden, sprang på ej rakt spår osv osv. Tio olika punkter fanns det att göra avdrag ifrån och som avslutning skulle hunden ställas framför domaren och där stå vackert och helst stilla i två hela minuter.

Att göra detta med Tosca var en fröjd. Hon var som hon nästan alltid är, uppmärksam, glad, positiv och lite galen. Och skötte sej perfekt!

Det gjorde tydligen jag också, för vi fick noll poäng i avdrag. Detta var vi ensamma om och därmed vann vi alltihop och fick med oss en påse med fina priser hem. Finast var den lilla hinken med hundgodis, tycker Tosca.

Domarens omdöme: Härligt ekipage med bra koll i ringen och vart domaren stog! Lycka till i framtiden.
Jag har inte redigerat språket... *S*

Kommentarer

 1. Men nu slår du mig med häpnad!!! VANN ni tävlingen!?!? Ni???? Hahaha, nä.... såklart ni gjorde och GRATTIS! Ni har verkligen blivit ett sammansvetsat radarpar på kort tid och det bästa är att Tosca tycker att det är så roligt.

  Vida och Tosca är ett radarpar de också och jag antar att Toscafrillan är vältuggad nu... :D

  Ärtbullan med ister låter hm... sådär gott men är det nog och ser fantastisk ut. Liksom gryningsbilderna - härliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår var Kakan ett under av samarbetsvilja. Vi körde lite lydnadsövningar efter gruppfotograferingen (sisådär två minuter eller nåt) och hon var heeeeelt super! Så följsam och så glad och så fokuserad, trots alla dessa andra hundar runtomkring. Det är så härligt när kontakten verkligen finns där!

   Jag fick borsta lite sen Vida hade åkt hem för ja, frillan var ganska så tuggad *S*

   Ärtbullan låter inte så gott, men det är bara liiite ärtmjöl och över två kilo vetemjöl, inte så mycket ister i förhållande till allt annat heller. Som sagt var, de blev ungefär som helt vanliga vetekakor förutom att de möjligen luktade lite annorlunda när de var nybakta.

   Radera
 2. Alltså, standardfrasen i ditt kommentarsfält; GRATTIS! Ni börjar bli rutinerade segrare... Vad ska ni hitta för någon tävling att vinna härnäst?

  Soluppgången är fin, liksom Vida, men den där ärtbullan med ister kan dom nog behålla i Dalarna ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska inte tävla nånting alls på flera månader, som jag har tänkt det iallafall. Vi ska bara busa och leka och titta lite på nya moment i både rally och vanlig lydnad. Sen får vi se framåt sommaren, om vi har fattat nåt *S*

   Men tusen tack för gratulationerna!

   Och som jag skrev till Hillevi här ovan... ärtbullan var godare än man kunde ana. Alla som var här och åt tyckte om den. Faktiskt.

   Radera

Skicka en kommentar