Måndag

Först två bilder till från i lördags. Vickan har tagit den till vänster och en annan kompis, Yvonne, höll i min mobil och tog den till höger. Fina båda två, tycker jag.

Jag har en del vantar kvar efter försäljningen i lördags. Är någon intresserad så kostar de 80 kr för enfärgade och 90 för mönstrade, plus porto om de ska skickas. Bra julklapp, om man inte behöver själv!

Direkt efter jobbet (ja, efter att Tosca fått en liten prommis i skogen hemmavid, såklart) idag lastade vi in ditten och datten i bilen och drog iväg till Ånge, där vi hade ett uppdrag att göra, och sen vidare till Mellansjö. Här är väg 83 i riktning mot Ljusdal. Fast innan Ljusdal svängde vi förstås av den här vägen och in över skogen... och nu är vi framme.


Så här såg termometern ut i köket när vi kom fram. Lite kyligt ute, men åtminstone plusgrader inne. Bra, det. Så körde vi igång att elda i pannan + lite stöd i form av gasolkaminer. Luftvärmepumpen går ju hela tiden, så det går rätt snabbt att få upp värmen i huset.

Tosca och jag gav oss iväg på promenad i kylan så fort vi kom fram. För här snackar vi om en hund som samlat energi under ett helt dygn... så det fanns lite att göra av med.

Notera hur små bajskorvarna blir när hunden äter färskfoder. Jämför med tassavtrycket intill.

Här gräver Tosca efter en sork eller nåt. Hon hade hela huvudet under snön innan hon gav upp jakten *S*

Full fart på bilfri väg. Härligt!

 Rätt in i kameran. Tjoff.

 Ännu mer spring.

 Makalöst vacker himmel. Och hund.

Det är inte mycket snö som fallit, men lite pudrad är världen iallafall. Isen brölar och dånar runtomkring oss och i ett träd sitter en hackspett och hackar. Ibland åker ett tåg förbi och tutar på andra sidan vattnet här till vänster, men annars... annars är det tyst och lugnt här. Underbart.

 Gull-fian.

Försökte oss på en selfie groupe (heter det väl om man är fler än en på bilden) men jag hade ju hellre sett skärpan på hundnäsan än på mej.

När vi kom in ville Tosca ligga på en dyna på golvet. Jag ville lägga en filt på den, men Tosca hann lägga sej innan, så filten hamnade ovanpå vovven.

Hon verkade inte ha nåt emot att ligga under filten och mysa en stund. Varmt och gott när man varit ute i kylan.

Kommentarer

 1. Vilka fina solnedgångar ni har - dock alldeles för tidigt... Vi tycker att det är mörkt här uppe i Skåne, men det är ju ingenting jämfört med Mellansjö/Sundsvall. Vackert är det iaf, och vacker är din BIG-hund där under mysfilten. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog är det tidigt när solen är på väg ner vid 14-tiden på eftermiddagen. Kära nån, den har ju knappt hunnit upp?!! Helt fel är det. Men det vänder snart, tröstar jag mej med.

   Hur går det för er? Bra, skulle jag tro, men visst hinner man glömma hur förfärligt vassa tänder de har, de där små. Och på tal om små... otroooooligt hur liten hon är, er lilla Flisa. En yttepyttehund! Men så söt!

   Radera
  2. Man hinner glömma de vassa tänderna, hur mycket kiss & bajs som produceras och hur snabba de är, de små älsklingarna. Flisa rastar husse & matte ordentligt! Tinka flyr upp på sängen när hon tycker att tänderna blir för vassa :-)

   Radera
 2. Och du - dina vantar är jättefina - men, vi har liksom inte användningsområdet... Men dina (eller mammas) raggsockar lever och värmer gott på kalla stengolv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi. Nä, vad ska ni ha vantar till? Möjligen ge bort i julklapp, då då... fint att mammas sockar håller än!

   Radera
 3. Hej svejs!
  Nu har jag äntligen kollat runt lite och blir så imponerad det av jag ser! Hon är verkligen en pärla er vackra Tosca!! Jag har inte skrivit nåt på de övriga sidorna jag kollat in men där finns så många fina bilder. Och tokiga... det halvsågade trädet... hur nån kan vara så GALET DUM??
  Ha det och Hälsa Sture så gott

  SvaraRadera
 4. Och här sitter jag och ynkar mig över -10°!!! Visst är det vackert men... allt blir så onödigt besvärligt.
  Fast Kalle klarar det bra och vi tränar fortsatt på ditten och datten. Här är mycket mer snö för tillfället.
  Fina bilder på Tosca Yrväder och duktig är du med vantarna!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar