Advent?

Ägnade en del tid åt att plocka fram lite adventsljus och julgardiner i Mellansjö. Gillar jag att stryka gardiner? Icke. Blev det fint? Ja.

Körde en hel rad tvättmaskiner också, så folk ska få sova mellan fräscha lakan till jul. Det blir bra.

Den där rottingkulan som ligger under ljusstaken ingår inte i dekorationerna. Hade bara inte strukit gardinerna till det här köksfönstret ännu, men numera sitter den på plats på gardinstången istället.

Förmiddagsprommisen idag. Tosca hittade en skäggig pinne (gren) som sandbilen hade dragit ner igårkväll, när den körde förbi i x antal kilometer i timmen. Fy tusan, vad han körde fort förbi på vår lilla väg här!! Usch... jag hade just börjat dra på mej kläderna och skulle ut med Tosca sista svängen. Inte hade jag tänkt ta på mej reflexväst och inte hade jag tänkt ha koppel på hunden heller. Det hade kunnat sluta hur som helst, för troligtvis hade inte grusbilsföraren någon tanke på att det skulle kunna irra omkring tanter i svart jacka (visserligen med reflex men ändå...) och lösa hundar där i Mellansjö den tiden på dygnet. TUR att jag inte hann ut innan han kom farande. Nu lät jag honom köra och vända och dra iväg på andra vägar innan jag gick ut. Usch.

Men här på bilden är det alltså idag på förmiddagen och sanden på den isiga vägen gav jättebra fäste och varken hunden eller jag bröt benen av oss, utan fick en fin promenad. Isen brölar och låter, sjunger? heter det kanske. Ett väldigt oljud iallafall. Temperaturen var neråt -9 grader, men vindstilla och ganska skönt ändå.

Så småningom åkte vi ändå hem. Har lite annat att göra också.

Kommentarer

 1. Hu, vilka otäcka tankar som dyker upp där med sandbilens framfart och mörkret... verkligen tur att du inte hann ut!
  Kallt också - de temperaturerna har vi inte nått och jag hoppas att det dröjer. Men kommer gr de väl här också om inte annat i januari och februari.
  Hoppas att din fot är bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fy... det hade kunnat bli katastrof på riktigt.

   Foteländet är inte alls bättre, egentligen, men jag tror att jag har anpassat mej och går försiktigare och då funkar det. Emellanåt tänker jag att den kanske ändå skulle behöva röntgas, men det där bestämmer man ju inte själv och då faller det på det. Än så länge iallafall.

   Radera
 2. Vaddddddå inte bestämmer själv? Va? Det gör man visst. Funkar inte det inte hos doktorn slänger man upp skånken hos veterinären. SÅ DET SÅ!

  SvaraRadera
 3. Precis så! Du ska sköta om dig, kära Toscamatte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör det, så gott jag kan. Det blir nog bra snart.

   Radera

Skicka en kommentar