Snö

 Såhär såg det ut i morse. Det har kommit en del snö under natten.

 Ganska mycket, faktiskt. Det ser ut som om briarden har "kört fast", men det har hon såklart inte.

 Hon tyckte att man kunde spela fotboll idag också.

 Tur att vi har en traktor, så slipper vi flytta alla flingorna för hand.

Provade att använda tossor på Tosca idag. Köpte dem för flera år sedan och tänkte att Ida skulle ha dem när det var vinter och jättekallt i Mellansjö, men det blev aldrig av att hon fick använda dem. Så skar Tosca sej trampdynan i somras och då testade jag att skydda foten med en sån här. Det fungerade över förväntan. Enkel, fyrkantig modell som stängs med kardborreband runt benet. Sitter kvar förvånansvärt bra. OCH hjälper mot snöklumpar mellan trampdynorna! Hurra!

Satte tossor bara på framtassarna och strax innan vi var hemma igen blev det besvärligt bak. Men det är ju alltid värst fram.

Sen gick vi in och jag ägnade en stund åt att sitta vid symaskinen. Dels sydde jag tossor åt Hillevis Anka, men dem glömde jag fotografera innan jag stoppade dem i ett kuvert för vidare befordran till Schnauzerstugan. Därefter tog jag äntligen tag i lagning av en linning på ett par av Stures byxor samt uppläggning av ett par andra, som legat här i evigheter. Duktiga mej.

Duktiga Tosca markerar ett mynt på golvet. Det ÄR där under näsan och skägget och det är ju just det här som är problemet... att det är svårt att se när hon visar mej... därför är det fint om hon håller kvar några sekunder extra, så jag hinner med att förstå!

Brevlådorna på Tistelvägen på eftermiddagen... suck, så mycket snö det kommit. Och ännu har det inte slutat vräka ner heller... var ska detta sluta, månntro???

Igår kom Erik och Inger förbi med blomma, fint kort och en hel påse KORV till Tosca (och gravad lax till Sture). Bara för att hon varit så himla duktig på sistone!!!

Nu är det som så att Tosca aldrig har ätit en hel korv, så hon var då väldigt fundersam på hur hon skulle bära sej åt med en sån där tingest?? Hon tog den försiktigt i munnen, bar den in i vardagsrummet från köket, lade den på mattan och stod och tittade på den en lång stund. Så länge att jag hann gå och hämta en kamera *S*

Så småningom bestämde hon sej dock för att man kan äta den. Och så gjorde hon det! *S*

När symaskinen ändå var framme idag tog jag och sydde två par såna här vantar. De har en liten, liten aning kortare fingrar än de vantar jag brukar sy (någon har "klagat" på att de är lite för långa, men det är väl jag som har långa fingrar, för jag tycker de är perfekta). Till salu för 80 kr/par + ev porto.

Kommentarer

 1. Ni har mycket mer snö men här är vi på god väg att komma ikapp. Det har snöat oavbrutet och just nu med såna där pytteflingor som packar sig och blir tunga att skotta. Blä. Tosca verkar dock inte alltför olycklig!

  Roligt med Tosca som hade lite bryderi över hur hon skulle angripa en HEL korv, haha! Sen är roligt att se framstegen med nosmarkering! Bra, där!

  Ska bli spännande att se vad Ankan tycker om tossorna!!! Så fina vantar med rävarna på, du är verkligen duktig på symysteriet...

  SvaraRadera
 2. Nääää! Det var det värsta! Jag är väldigt nöjd med vårt beslut att flytta söderut...

  Men Tosca ser inte ut att lida av vintern, förstås. Det verkar inte finnas något som får henne ur humör. Korv-historien var ju rolig, men som vanligt klurade hon ut lösningen!

  Nu ser vi fram emot bilder på Ank-tossor på en annan blogg;-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar