Från jobbet

Sitter på jobbet och kan inte lägga upp fina bilder från Klampen i förmiddags.  De kommer väl imorgon istället.

Funderar lite på gårdagen. Jag köpte inte bara nya dojjor och skickade vantar till Bengtsfors. Lade förresten det brevet i en gul låda som såg helt otömd ut. Inget skottat runtomkring och inte heller några spår från någon postning som kört fram.  Därför blev jag väldigtglad idag när jag fick meddelande om att vantarna kommit fram.

Men alltså, det var ju ändå inte det jag skulle berätta,  utan jag tänkte tala om att vi var och bytte en lampa på bilen. Man kan ju tycka att alla borde kunna byta en lampa på sin bil... och jag hade en liten tanke på det. Ett ögonblick eller två. Googlade och hittade rätt typ av lampa i nån nätbutik för biltillbehör. Billig var den inte,  men åtminstone ett par hundralappar mindre dyr än i "verkligheten". Men så står det att, med kursiv stil, om man har aktivt helljus så får man absolut inte byta lampa själv utan anlita en auktoriserad verkstad.

Jahapp. Så var det med det. För  vår bil har ju det, sånt där helljus som bländar av och på automatiskt och "svänger med bilen" och jag vet inte allt, så vi
åkte till Careta i Timrå och fick det fixat på en liten stund, bara, och till det facila priset av 1033 svenska pengar.  Men det var det nästan värt, för tillfället skillnad från det där däckstället vi anlitade nyligen så fanns det här en fikahörna inomhus. Där tillhandahölls  kaffe, kakor, tidningar att bläddra i OCH en massagefåtölj! !! Jag satte mig i den, listade ut hur fjärrkontrollen funkade och blev sedan knådad å min stackars onda rygg... och det var riktigt skönt!  Killen som bytte lampa på bilen kunde mer än gärna fått hållit på en god stund till.

Idag fick jag klartecken från Norge. Jag får byta ut min vistelse på Gaustatoppen från en vintervecka med skidåkning till en sensommarvecka istället!  Hurra! Jag är ju inte direkt nån hejare på skidor men ser verkligen fram emot lite fjälluft på sommaren! Ska bli fantastiskt roligt!

Kommentarer

 1. Liiiite dyrt fika, kanske!!! Oj, oj, finns det såna finessiga strålkastare, visste jag inte. Det har ju inte Gullkian men det är ändå inte bara att svänga förbi en mack och byta själv, nähädå, på ena sidan måste halva inredningen i motorrummet plockas bort först. :(

  Så bra att du fick byta till sensommarvecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra byte! Blev dock lite tveksam ändå för när jag frågade om hundgården i stugorna så var det "nej"(!). Och jag tänkte självklart att Tosca skulle med... hmm.

   Vår bil har en fantastisk rad med finesser, den är ju en demobil. En del har jag vant mig vid och vill inte vara utan, men annat är sånt som man aldrig använder ;)

   Radera
  2. HUND i stugorna ska det va! Inte hundgården... telefonen skriver som vanligt som den vill!

   Radera
 2. Sedär - "bilserviceväntställe" de luxe, även hos Er ;-)

  Hoppas det löser sig med hundstuga, en fjällvecka på sensommaren är ju fantastisk - men ska självklart va' MED hund! Svenska fjällen - det är nog det jag saknar mest här långt "hemifrån"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... men så kostade det skjortan också. På det andra stället kostade 150 riksdaler att skifta fyra däck. Här kostade det över tusenlappen för en glödlampa(!). Viss skillnad...

   Fjällen är fint. Helst med hund, tack.

   Radera
 3. Jag kisar med ögonen, jag hämtar förstoringsglaset och -se där!!! - en himla glad Tosca-tös!!!
  Vilka häääärliga bilder, du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte dumt att komma hem till en go gubbe och en glad hund! Och så sol som bonus på det. Hurra!

   Radera

Skicka en kommentar