Efter regn kommer sol

Morgonpromenad i Kvissle idag. Regnet öste ner och det var inte särskilt mycket folk ute att "miljöträna på". Men de som var ute hade paraply... ja, inte vi då *S* Plocka bajs fick jag göra också, inte ofta det händer för vi går vanligtvis inte där sånt behövs.

Hussen var på lite koll på vårdcentralen, allt gick bra. Men bra tycker nog inte de som hoppats på snö i slalombacken (bilden överst till vänster) ovanligt tidigt i år. För nu regnar den nog bort, den lilla snö som kommit så här långt.

Efter lunch kom solen fram och vi gick en sväng i hemmaskogen. Innan vi gick ut hade jag riggat lite doftsök i baracken, där det finns en väldig massa saker av olika slag. Och när vi kom hem var alltså min tanke att Tosca skulle nosa reda på de här "duttarna".

Det gick inte så särdeles bra alls, för hon tyckte att det var obehagligt att bara kliva in här bland all bråte. Hon försökte verkligen att komma igång med nosandet, men det blev inte bra. Hon tappade ork och koncentration rätt snabbt och jag avbröt efter en stund och bestämde mej för att fortsätta ute istället. Hon tog dock den som satt precis nere vid golvet, vid listen. Fick massor, massor med beröm och gotter för det, såklart.

 Vid pilarna hade jag placerat dofterna och så lät jag Tosca börja bortifrån, vid skopan.

 Jättekul, tyckte Tosca och körde igång näsan på studs, letade jättefint, lugnt och metodiskt över traktorn. Hon fick bestämma själv, såklart och valde då att gå in under skoparmarna, söka lite på "baksidan" och sen tillbaka. Tog de två dofterna utan problem och nosade sej noggrant och snyggt "runt hörnet".

Duktig vovve!

Sen inbillade jag mej att hon var igång och vi gick tillbaka in i baracken, men nä. Hon gillar inte att vara där och söket blir därefter. På hyllan i hörnet hade jag placerat en doft ganska högt upp och en stol att kliva på framför. Visade henne att hon kunde kliva upp, men när hon väl gjort det glömde hon alldeles bort att nosa... så jag tog bort stolen och då klättrade hon upp med framtassarna i själva hyllan istället och stod och vädrade i luften. Jag är rätt säker på att hon hade doften i näsan då och belönade det, även om hon inte var i direktkontakt. Vet inte om det var galet, kanske, men tyckte att hon hade ansträngt sej och att hon borde få "cred" för det.

Vi får ta och hitta lite såna här läskiga ställen att vara på för hon är helt klart påverkad av mysko miljöer. Även om det är hemma och allting!

Och så äntligen. Det tog nästan en månad, men nu finns den registrerad... Tosca första (men förhoppningsvis inte sista) rallylydnadstitel. Hurra för Kakan!

Kommentarer

 1. Först: GRATTIS till svart på vitt! Ja... grönt på vitt, då. Så ung som hon är... och så bäst!
  Inte så dumt att hon ogillar bråtiga miljöer - desto större utmaning att hitta såna att träna i och desto större lycka när det går bra!

  Så där regnigt är det här nu, märkte jag på sista kvällskissen... Och 6°!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Nu är ju "meriter" och vackra titlar inte allt här i världen, men visst är det lite kul ändå, det är det visst.

   Och du har då förmågan att vända allt till det positiva, självklart är det BRA att vi har nåt att öva på! *S*

   Radera
 2. Det var väl bra, att även SKK insett Kakans meriter. Grattis!

  Idag tror jag faktiskt att du får ett mail för jag har en väldigt trevlig nyhet! På hundfronten... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. WIIIIIEEEEEH!!!! Kan det vara möjligt?! Nu måste jag ju sitta som klistrad vid datorn hela dagen, för att invänta denna trevliga nyhet?!! (Men då blir Tosca sur och tvär, så jag får nog engagera mej lite i henne också *S*).

   Radera

Skicka en kommentar