Skönsberg och rally

Skulle göra ett ärende i Birsta idag och fick lust att gå en prommis i elljusspåret i Skönsberg på vägen dit. Här har jag gått massor med gånger med en av de boende på Elevhemmet, när jag jobbade där. Många rundor har jag gått... gått och gått... och många minnen kom upp under dagens promenad, som blev till finfin miljöträning för Tosca.

Dels var det ju kul med ny skog och nya dofter. Det går många människor med hundar här! Idag mötte vid dock ingen fyrbent, men en hel drös med tvåbeningar. En farbror med keps tyckte att Tosca var "bra lik en golden retriever"... Jag log och höll med och sa nåt om att "jo, fast den här har ju lite längre päls".

Men sedan, hör och häpna, blev vi ikappsprungna av en joggande tjej, som glädjestrålande stannade och utbrast:
- En briard!!! Åh! Jag har haft en sån här själv!

Det var ju jättekul. Hon klappade om Tosca och tyckte att hon var så fin. Och det är hon ju *S*

Såna här skyltar finns det ett par stycken längs slingan. Och det är väl helt i sin ordning att man har koll på hunden och plockar upp bajset, men...

 ... det vore ju jättetrevligt om det fanns en enda tunna där man kunde slänga sina bajspåsar också. Så slapp folk kasta dem på parkeringen såhär. Själv tog jag med mina två i bilen och höll på att storkna av stanken innan vi kom fram och jag kunde ta ut och slänga dem. Hundbajs luktar inte gott. Urk.

 Läcker vy över den gamla soptippen(!).


Och så en liten film från aftonens övningar på rallylydnadskursen. Det är otrevligt att bli filmad och ännu värre att titta på sej själv, men galet lärorikt. Sådär får man ju till exempel inte småspringa... nänä, man ska gå i normalt tempo. Skärpning på mej själv där! Annars tycker jag att Tosca sköter sej riktigt bra, såklart. Hon är i det närmaste felfri, ju *S*

Efter kursen gick vi en liten runda i skogen och njöt av månskenet. Vackert!

Kommentarer

 1. Men, Cornelia, förklarade du inte för joggartjejen att Tosca är en afghan eller möjligen en irländsk varghund eller en tvättäkta golden???!!! En briard, ja, jösses, vad är det det för nåt. :P Nä, roligt att det för en gångs skull var någon som kände igen rasen.

  Fd soptippsvyn är vacker, påminner om Öland.

  Ja, det är nog väldigt nyttigt att se sig själv på film. Fast i och med detta har du fått fin fart på Tosca och nu är det bara att tänka på att GÅ i bra fart i stället. Hon är så duktig.

  Magisk och trolsk bild, den sista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska så fantastiskt med en människa som visste att Tosca är en briard. Ovanlig ras, tydligen.

   Ja, det är ju träning på filmen, och när man tränar får man göra precis som man vill, ju! Men ska vi tävla så får jag tänka mej för, förstås.

   Radera
 2. Det var en vacker gammal soptipp!

  Här nere ser vi ganska ofta briarder - men det är ju inte så konstigt... Mest blandraser + weimaraner, briarder, "små golvmoppar" och ibland en och annan schnauzer! Också malinois förstås! Inte alls samma raser som är vanliga i Sverige! Fast, det varierar ju förstås även inom Sveriges gränser...

  Spännande att få se rally - ni är verkligen duktiga - redan! Tosca är duktig på att växla mellan de olika aktiviteterna - även om rally och vanlig lydnad påminner i momenten. Hon är ju väldigt ung ännu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen fin soptipp!

   Rallylydnad för nybörjare är i princip bara linförighet, gå fot, och snirkla lite hit och dit. Och sitta och ligga. Ungefär. Men det är skoj ändå!

   Radera
  2. Och ja, det är ju olika vilka raser som är poppis här och där. Jag inbillar mej att småhundar är vanligare i städerna och här i Norrland är det ju många med älghundar av olika slag.

   Radera
  3. Japp, och nere i Skanör/Falsterbo var det baaara retriever och "softisar"

   Radera

Skicka en kommentar