Trevlig Tosca-Tisdag


Idag har jag varit väldigt miljövänlig. Packade cykelväskorna fulla med gamla tidningar och trampade iväg till återvinningen. Inget bilåkande här, inte.

I med alltihop här! Sen vidare till apoteket och affären innan jag cyklade hem igen.

Efter lunch gick vi ut och lekte lite med den gula, kula rutan. Fast ärligt talat förstår hon inte riktigt vad det är jag vill att hon ska göra här, den goda Tosca-Kakan. All vår början bliver svår.. bättre går det år för år, hoppas jag iallafall.

Sen tog jag och riggade lite nosework-övningar åt den Guldiga. Det här var alls inga problem. Hon körde igång och nosade på direkten och luktade noggrant upp och ner på elementet innan hon bestämde sej för att doften satt precis där den satt och hon visade mej tydligt att HÄR är den!

Men så blev det svårt. Jag hade satt en bit av en möbeltass med doft på under hyllan där till vänster och tanken var att hon skulle kliva upp på stolen och leta reda på den. Hon letade, jodå, det gjorde hon. Längs elementet, upp på fönsterbänken så långt hon nådde, vägguttaget, stolarna, längs bordsskivan... men kliva upp på möblerna?? NÄ! Det gör man bara inte i Toscas värld.

Jag fick be henne om "Upp!" här, men då glömde hon "ta med sig" näsan så det blev väldigt besvärligt. Löste det till sist och fick maaaassor med beröm, men svårt var det! Vi får öva på det där att vara i möblerna...

Nästa sök var utomhus i blåsten. Svårt, men oooooh! Vad duktig hon var! Jag satte henne framför trappan och lät henne börja där. Och SOM hon började... på med nosen direkt och letade systematiskt av hela trappan nerifrån och upp, från ena kanten till den andra. Doften satt på en av de lodräta brädorna, på undersidan. Precis där hon så tydligt visar på bilden. Jättejätteduktig!

Tanken var sedan att söket skulle fortsätta här på vår föredömligt stökiga altan med många grejor att undersöka... men då kom grannen för att kolla sin brevlåda, som ju står precis bredvid vår dito. Och då tappade Tosca koncentrationen förstås och kunde inte fortsätta förrän nämnda granne gått hem till sej igen *S*

Men då kollade hon alla påsar, grillen, stolarna, bandet på stolsryggen.. och sen gick hon vidare till höger om bordet men då kom det nog en liten vindpust eller nåt... för då fick hon doften i näsan och vek direkt av till vänster och gjorde en mycket tydlig markering i vecket på duken, där jag placerat en "dutt" med doft på en av de vita prickarna.

Vilken duktig hund!

Till middag lyxade vi lite och åt pulled pork i hembakade vetetortillas, grönsaker i mängder och guacamole... mums!

På tisdagar är det träningskväll på klubben, fast just nu är det egentligen sommaruppehåll. Men när goa, snälla Maud hämtat upp mej och Tosca (så vi slapp gå hela långa vägen med onda tassen) och vi kom dit, så kunde vi konstatera att här var det minsann full rulle. Kul!

Fem hundar på platsliggning var ju perfekt för vår del och Tosca låg lugnt och fint. Några tandvisningar med olika människor och dessutom en kommendering rätt igenom ett lydnadsettan-program... idag har vi varit riktigt flitiga!! Och duktiga, om jag får säga det själv *S*

Nu har Tosca käkat middag och ligger under matbordet och tar igen sej lite. Det är henne väl unnat efter en ganska aktiv dag.

Kommentarer

 1. Så roligt att hon är sååååå duktig! Det där med möblerna blir ju fel i hennes värld, hon måste bara komma på att hon får det när hon är arbetsklädd...
  Fin träning på klubben också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis så det är... att när man har just den där selen på sej får man gärna klättra och klänga och fara runt och upp i möbler och så...

   Vi hade en väldigt aktiv dag och Tosca var såååå nöjd. Och jag med!

   Radera
 2. Men, vilken aktivitet! Jag blir matt bara av att läsa... Härligt att hon är så jobb-glad, din kaka - hon har hittat rätt matte! Håller tummarna för att foten läker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul har vi tillsammans, den glada och aktiva Kakan å jag!

   Foten är besvärlig, men den läker väl ihop så småningom, hoppas jag verkligen.

   Radera

Skicka en kommentar