Kliva i möblerna?!?!?


Morgonprommis längs Ljungan i Kvissle idag. Mötte en dam som undrade om Tosca var en afghan, för det hade alltid varit hennes favoritras, även om hon inte haft nån själv. Hon hade en katt, däremot. Nåja, afghan eller inte, hon tyckte iallafall att Tosca var väldigt vacker. Och det är hon ju.

Fick en påminnelse från Ann, vår noseworkinstruktör, att vi måste öva på att låta Tosca kliva runt i möblerna. Det ska de nämligen göra när man kör NW... upp och gå och nosa ööööööverallt. Tosca tycker det är alldeles konstigt.

Vi tog på "jobbarkläderna", det vill säga den sele hon har när hon noseworkar, och så lät jag henne kliva i alla möbler jag kunde hitta, som kändes någorlunda vettiga. Hon var inte överförtjust, men gjorde iallafall som jag bad henne.

På eftermiddagen var vi i skogen i Berga. Inte full fart hela tiden utan vovven var lite lagom "lufsig" idag.

En liten nosslick (mobilbild).

 Har varit ute på sidan av vägen och kollat lite...

 ... och hittade sen ett "sadelmarsvin". Alltså ett cykelsadelöverdrag med fårskinn på. Precis ett sånt som jag fick av Vickan & Co häromdagen. Men det är inte just det, alltså, utan ett upphittat från skogen. Suuuuuuuperkul! tycker Tosca...

... och får lite fart på benen! *S*

Var förbi på bibblan och lånade en bok om rallylydnad också (den imponerar inte!!) samt bort till ICA i Bommen för att hämta ett mumsigt paket till Tosca. Jag har beställt lite diverse goda godisar från Tuggmästaren,se (där vi vann det där stora megapaketet med godis och tugg för ett tag sedan). Torkad fisk och en del annat. Det ska ju vara nån mening att jobba och anstränga sej, så lite extragott godis är aldrig fel.

Kvällsprommis (mobilbild).

Kommentarer

 1. Hahaha! Härliga bilder på en obekväm Kaka uppe i möberna!!! Duktig var hon som ändå gjorde det - tror att du har dig en härlig hund (ifall du inte visste det...) ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon tyckte det var emot alla hennes principer att klättra omkring i möblerna. Inte ens sängen tyckte hon var så särdeles bra. Där som det är så mysigt?!!?

   Och jo, jag har nog anat att hon är ganska så härlig *S*

   Radera
 2. Den där kattdamen alltså... ett gott skratt fick vi oss! Din "afghanliknandebriard" ser verkligen ut att kämpa för att vara till lags. "Mattes önskan är min lag" ser hon ut att tänka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast hon var inte direkt överlycklig åt det där nya påfundet, att klättra på inredningen... det var hon inte. Men det går nog att lära henne det också, hon är ju ganska så smart. Och så gillar hon ju godis! *ler*

   Radera

Skicka en kommentar