Söndagsnöje med näsanIgår hade jag en sån här. Ganska ny. Liten och behändig att ha godisar i, istället för att stoppa dem i byxfickan och bli kladdig och smulig.

Som jag sa, igår hade jag en sån. Jag vet när jag plockade upp sista gotterna också.. och sen måste jag helt enkelt ha tappat den. Idag ägnade jag förmiddagen åt att gå fram och tillbaka längs stigen där den MÅSTE ligga. Det gjorde den inte.

Även om den kostade endast 23 kronor, så är det surt, för jag gillade den ju.

Vitkålssoppa till lunch. Förvånansvärt gott.

Langos till middag. Lika gott som alltid. Eller lite godare, kanske, för jag har gått och längtat efter detta så länge nu. Planerat och tänkt, men fått tänka om av olika anledningar. Men nu blev det av. Mums!


Invigde mina nya glasburkar. Olle borrade hål i locken igår och idag måste jag ju bara prova. Bomullspads i alla och en droppe eukalyptus i en... klockrent. Som synes på bilden ville hon till och med peka lite med tassen. Tydligt i och för sej, men inte helt önskvärt då man inte vill ha "gräv och krafs" ifall man söker på en bil eller så... inte poppis, liksom.

Sen ville hon gärna inbilla mej att det fanns en doft i bortersta burken också, men jag låtsades inte om det (men hade gått på det om jag inte hade vetat, så envis var hon).

In i badrummet för att söka vidare. Doften på en möbeltassbit som jag placerade på den vita fogen. Lite syntes den förstås, men jag är säker på att hon inte använde synen utan verkligen nosade sej fram till den. Hon letade verkligen runt och nosade "överallt" innan hon gjorde en tydlig markering (ville bita loss doften från väggen! *S*).

Några hål i gräsmattan och så en topz med doft i ett av hålen. Nosa, nosa, nosa... och DÄR luktar det! Snabbt och lätt. Himmel å pannkaka, vad duktig hon är!

Sista söket var på staketet. Hon slog på näsan och gick ett par gånger fram och tillbaka längs staketet innan hon tydligt visade mej var doften fanns. Idag var det verkligen inget som var svårt för den goda Guld-hunden Tosca!

Inte blev hon trött heller, utan gick in och plockade fram en leksak som hon busade med en stund. Hussen vägrade nämligen att släppa till sin arm som tuggleksak, vilket annars var hennes förstahandsval *S*

Kommentarer

 1. Langos, ja det var länge sen! Hade, som jag tatat om förr, gärna provat men jag törs inte fritera, så är det bara.

  Så, såååå duktig Tosca som klarade alla näsuppgifter. Vad bra att du har glasburkar att träna med också nu. Kanske du råkade kontaminera den bortre burken av misstag? Hon har ju verkligen blivit proffs på det där.

  Snålt av Sture att inte låta Tosca bita sönder hans arm - lite får man ju bjuda på! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Burkarna har jag haft bra länge, men inte haft nån som kunnat göra hål åt mej förrän nu. Jag är bombsäker på att jag inte hade nån doft där det inte skulle vara nån... är jättenoga, använder handskar och är verkligen försiktig. Men hon ville väl ha mer torkad fisk som belöning och det var "sista burken - sista chansen"?? *S*

   Sture är väldigt försiktig med sina armar nu, med tanke på medicinen han äter och så. Hon får hålla sej till mina armar nuförtiden.

   Radera
  2. Såklaaaart att jag skojade angående Sture och hans ovilja att bli köttfärs! :D

   Radera
  3. Såklaaaaaart att jag fattade det!

   Radera
 2. Glömde: synd på godisväskan, fast de ÄR lättborttappade, jag har lyckats med flera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Irriterande, eftersom jag faktiskt tyckte att den var bra, lagom stor och så. Har en till, men den är mycket större och klumpigare. Skrev namn o telefonnummer på den idag, ifall jag skulle tappa bort den också och någon gullig och ärlig människa kanske hittar den. Så smart var jag inte med den första, tyvärr.

   Radera

Skicka en kommentar