I lugn och ro

Efter en rejäl "jobbardag" för Toscas del igår så tog vi det lilla lugna på hemmaplan idag. Igår kväll mådde hon dessutom lite illa och kräktes upp all kvällsmat i omgångar ett par timmar efter att hon hade ätit den. Hönsmatten blev givetvis väldigt orolig på direkten och trodde att hunden nog tänkte dö eller nåt under natten. Det gjorde hunden inte. Tack för den vänligheten, Tosca!

Nån frukost ville hon inte ha idag, men det är ju inte så ovanligt, så just det hetsade jag inte upp mej för, precis.

I övrigt har hon varit som vanligt. Pigg och glad och lite tossig. Bilden ovan är från prommisen på förmiddagen.

På eftermiddagen hamnade vi i Puttes blåbärsskog. Eller åtminstone i en blåbärsskog. Det är fantastiskt gott om bär!

Idag var det roligt att plocka bär tillsammans med Tosca. Först åt hon en massa blåbär, såklart. Sen tröttnade hon på det och åt några pinnar istället. När inte det heller var roligt längre försökte hon "få fart" på mej genom att stå och tokskälla mej i örat. Det gick förstås inte så bra.

När hon insåg det tog hon helt sonika och skuttade runt lite i skogen på egen tass. Så pass långt bort att jag inte hade henne inom synhåll längre... MEN! Så fort jag ropade på henne så bara knakade det till, à la Mors lilla Olle ungefär, och så dök hon upp och kom farande i full fart. Varje gång fick hon givetvis lite gotter och en hel massa beröm. Precis som jag gärna vill att det ska vara... en hund som kan vara lös och ledig och roa sej litegrann själv... men som genast kommer när man ropar! Suveränt, Tosca! Suveränt!

På bilden ligger hon till synes lugnt och avslappnat, men skenet bedrar. I samma stund som jag knäppte på mobilen (för kameran var kvar hemma) kastade hon sej som en panter över mej och effekten var ganska stor, eftersom hon låg en liten bit upp på en kulle... och jag stod nedanför. Tjong! *S*

Kommentarer

 1. Uff da Tosca, ikke moro å være syk. Men bra du er på bedring og vil gå litt tur.
  Ser ut som dere har så flott natur rundt dere med både skog og vann. God bedring til Tosca fra oss to.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon piggade på sej över natten. Skönt, det!

   Ja, vi bor ju fint till med bra möjligheter att komma ut och röra på oss.

   Radera
 2. En sån festdag som ni hade hela lördagen på noseworken kan nog vem som helst bli lite bakis av! Skönt att hon inte blev sjuk på riktigt.

  Så toppen att Tosca använder sin självständighetstalang när du plockar bär MEN kommer som ett skott när du kallar. Suveränt var ordet. Som hon artar sig, denna prinsessa. Ja, tills hon mosar till dig lite då. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte varför hon kräktes, hon brukar aldrig göra det. Men hon kryade ju på sej rätt omgående så jag behövde inte oroa mej (vilket jag givetvis gjorde ändå).

   Jo, hon artar sej, men jag kan ju tala om att det inte gäller hela tiden alltid... Men när det funkar är det ju suveränt!

   Radera
 3. Hm... sen läste jag ditt fb-inlägg.... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon var mindre "suverän" då... *S*

   Radera

Skicka en kommentar