Söndag, sista dagen på helgen

Sex personer och en minimal hall... det blir en del skor när vädret varierar från finaste sommar till värsta ruskvädret inom några timmar. Tosca ligger mitt i högen och väntar på att Vida ska komma ner från övervåningen, där hon sover tillsammans med sin familj. Trappen upp är precis här till vänster.

Vi slår ner alla stängselstolpar vi har och konstaterar att vi behöver skaffa tre stycken till. Så börjar vi dra dit själva nätet. Teamwork! Jag drar, Emil spikar fast kramporna. Och Hasse och Vickan och Johan är med på tåget också. Det blir grymt bra, om jag får säga det själv!

Här ska det bli en liten grindöppning, så att man kan komma ner till sjön. Det är ju ett måste, såklart.

Hundarna ligger i skuggan och betraktar vårt arbete. Det vill säga, Vida tuggar på en pinne medan Tosca ser lite mer skeptisk ut. Hon är nog inte så imponerad av idén att begränsa hennes frihet... *S*

 Hasse föreslår en vattenpaus.

Johan pausar sittande på snöskotern. Ingen i hela världen kan tro att den här skotern är annat än skrot, Men jojomensan, varje vinter pillar Olle igång den utan större bekymmer och den går stabilt och bra. Vilken maskin, va?!

Vida har varit nånstans där det var lite lerigt... Vickan fotar och tar henne sedan med sej ner till sjön och tvättar av henne lite.

Himlen var inte alls blå, den var mörkgrå efter ett fruktansvärt regnoväder som plötsligt gick loss på eftermiddagen. Lite åska med blixtar blev det också. Men så klämde solen i igen... mycket varierat väder, minsann.

Även idag har vi tagit in ved som är torr, så nu har vi nog vinterförrådet inne i källaren. Perfekt. Under presenningen här finns det litegrann kvar, som ska klyvas och travas upp för torkning, till ett annat år.

 Redo för hemfärd. Vickan kliar myggbetten...

Ja, TACK för en toppenhelg allihop! Det har varit suveränt bra!

Kommentarer

 1. Vilken fin helg! Härliga sommartider, precis som vanligt. Duktiga har ni varit och dom där två hundflickorna tröttnar vi aldrig på att se. Hoppas nu bara att Tosca-flickans tass läker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket regn, men också mycket sol. Svensk sommar. Maaaaaaassor med mygg och knott också... *S*

   Tassen bekymrar mej lite, men jag tror ju att den läker om hon bara kan ta det lite lugnt.

   Staketet blir så fenomenalt bra att det knappt går att beskriva! *nöjd*

   Radera
 2. Annika i Lindby1 augusti 2016 11:50

  Nu har jag läst ordentligt! Härliga sommarbilder du bjuder på. Underbart ställe ni har i Mellansjö. Hundarna är verkligen som ler och långhalm :-)
  Flitiga som myror är ni också :-) Staketet blir kanonbra!
  hoppas Toscatassen läker fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mysigt att vara där i Mellansjö. Huset är fult som stryk, men väldigt funktionellt. Hundarna trivs lika bra som vi tvåbenta och staketet kommer att hålla dem hemma, så inga grannar behöver få påhälsning i onödan. Emellanåt finns det både folk och hundar i husen bredvid. Det här blir toppen!

   Toscatassen behöver ta det lugnt, tror jag. Ska ta mej ett snack med Tosca själv om just den lilla saken... *ler*

   Radera
 3. Så fint ni haft det ! Det gläder bortifrånhjärtat. Hoppas att alla mår bra och Toscas tass fixar sig. Försök att hålla luftigt. Kommer du ihåg den gammeldags skidhandsken jag hade på Embla, när hon delat en trampdyna? Nåt sånt, gasväv och nåt bulkigt runtom. Dumma rötmånad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du, den handsken har jag glömt av alldeles. Och jo, jag rör så lite som möjligt och försöker ha någonting runtom, så hon inte kan slicka (inget tättslutande bandage, utan en socka eller nåt). Det gör uppenbarligen ont när hon går. Är lite låg och nästan loj, men det är ju bra att hon inte kutar omkring som vanligt.

   Radera
  2. Och ja, vi andra mår ungefär bra. Så bra som det kan vara just nu.

   Radera
 4. Härlig helg med mycket skoj, jobb,bärplockning och många skratt vid middagsbordet då morfarn roar barnbarnen 😉😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis så. Jag gör gärna om det!

   Radera

Skicka en kommentar