Måndag i Mellansjö

Äntligen till Mellansjö tillsammans med båda hundarna samt Emil och Johan. Det första han, Johan, gjorde när vi kom fram var att kasta sej i sjön tillsammans med dessa två tjejer. Han har längtat efter det!

Efter en stunds bad "hemmavid" åt vi en god lunch på altanen och tog sen en promenad bort till stranden.

 Termometern visade på nästan +20 grader i vattnet!

Vida visade...

 ... Tosca hur man simmar! Precis som jag har gått och hoppats på att hon skulle göra. Och Tosca simmade så lugnt och fint med alla tassarna under vattnet. Såg ut att gilla det och var till och med i vattnet ännu längre än Vida(!).

Och som de härjade på land också, hundarna. Sprang som galningar på stranden och bland träden intill, lekte med pinnar och lekte med varandra... helt underbart att se dem tillsammans!

 Grabbarna och tjejerna.

 Bara tjejerna.

 Och bara grabbarna.

 Badar lite för sej själva.

 Hoppa från stora stenen är något som varit ett av Johans "sommarmåsten" i många år nu.

 Vida ville också klättra upp på stenen...

... och till sist lyckades hon faktiskt! Mycket nöjd med sej själv.

 Hon var dock inte lika spänstig som Johan, när hon hoppade ner *S*

 - Öh, kompis... kan du sluta klättra omkring på stenarna som nån sorts get och komma och leka med mej istället? undrade Tosca och petade på Vida med framtassen, gång på gång. Söööööt är vad hon är!

 Vackraste hundarna!

Plötsligt kom Tosca simmande med god fart rakt förbi mej och på väg utåt sjön... mycket målmedveten såg hon ut. Så plockade hon upp badtermometern som låg där och guppade och simmade sen in med den till stranden. Man får INTE ha saker flytande på vattnet sådär, såg hon ut att tycka *ler*

Emil har ett slags sugrör med inbyggt filter. Man kan dricka vilket vatten som helst genom det, det renas på vägen till munnen. Ett filter räcker till 10 000 liter vatten, påstod han. Fiffig grej om man är ute och går länge i skogen och så. Här var det kanske lite mer en rolig grej, bara.

Tyvärr hamnade Vida utanför den här bilden, tagen med min mobil, för mina armar var helt enkelt för korta. Gör ett nytt försök, fast med kameran, imorgon... att få med alla på samma bild.

Avslutade dagen med grillning, hundprommis och kortspel. Helt härligt!

Kommentarer

 1. 1. Viktigast: Tosca var "som hon skulle" även här i Mellansjö. Vilken lättnad!

  2. Tosca simmar!!!

  3. Vida som magplaskar sig ner från stora stenen, haha, benen åt alla håll.

  4. Helt enkelt knökfullt med glada hundar och ungar i detta inlägg - sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har oroat mej en hel del för nr 1. Tror att Vida var till stor hjälp där också. Tosca hade inte tid att tänka så mycket och jag skulle vilja se det flygfä som håller samma hastighet som de här två hundarna tillsammans. Då finge de nog vara utrustade med reamotor 😊

   Resten av dina punkter är bara... JAAAA! Härlig sommar med glada hundar och dito barn. Och självklart är jag inte ledsen heller 😉

   Radera
 2. Åh, så fin tur dere har hatt. Helt herlige bilder som en blir glad å se på.
  Så moro Tosca svømmer, det er deilig for henne på varme dager.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar