Lördag i Mellansjö

På förmiddagen begav vi oss ut på hjortronjakt. Bytet blev klent, men hundarna hade kul.

Tosca hade nog kuligast av alla. Iallafall ser hon roligast ut! *S*

Hem igen efter ett par timmar. Att traska runt i blöta mossar tog rätt rejält på krafterna, tror jag. Särskilt efter de här damernas tuffa "träningsläger" igår, då de härjade och busade precis hur mycket som helst...

Lite bad passade bra. Kolla in Toscas grepp om Vidas nackskinn. Sådär gör hon mest hela tiden och jag har lite svårt att förstå varför Vida finner sej i sån behandling?! Det kan inte vara skönt, precis.

 Vadar omkring bakom Vida.

Johan har fyndat nåt skräp på botten. De som har bott här tidigare har använt sjön som soptipp och det plockas upp enorma mängder skräp här. Glas och metall i mängder. Sånt som ingen vill ha i fötterna...

 Emil tog igen sej en stund på bryggan.

 Och flickorna badade och badade *ler*

Efter lunch gjorde Hasse och jag en gemensam insats för ett kommande stängsel. Vi röjde nämligen en "väg" där det ska stå ett stängsel så småningom. Röjsågen har vi lånat av Anders och den var riktigt bra! Medan vi höll på kom Regnet med stort R. Vi blev genomblöta, men det var det värt.

Emil och Vickan var iväg på eget bärplockaräventyr i nämnda regn. Kom hem med massor med hallon och blåbär!

Regnet upphörde och vi kunde grilla och sitta ute och äta en delikat middag. Och nej, vi bjöd inte barnen på alkoholhaltiga drycker, även om det ser så ut på bilderna. Det Emil har i flaskan är en mousserande äppeldryck och det är samma som Johan har i glaset.

 En smulpaj med blåbär. Vi testade att ställa den på grillen, lägga på locket och grädda den där...

 ... medan vi gick ut och slog ner ett gäng stängselstolpar.

- Gå in och hämta kameran i köket, bad jag Emil, stående på en pall utrustad med storsläggan. Det här måste dokumenteras.

Han kom ut igen och undrade VAR i köket den där kameran skulle ligga nånstans? Jag trodde att den kanske låg i fönstret, Johan hade en liten teori om att den kanske låg bredvid kaffebryggaren... Emil kilade in igen och kom ut med den "stora" kameran, för den lilla kunde han inte hitta.

Då kände jag efter i min byxficka... och där låg den... pinsamt! Så här ovan har vi fotograferat varandra med varsin kamera *S*

I fullt slagsmål med mygg och knott fick vi sedan ner en rad med stolpar och tittar man lite noga ser man tydligt hur nöjd Emil var. Och jag också. Det här blir toppenbra!

Hundarna fick snällt vänta inne medan vi bankade ner stolpar. Vi har en ful, men effektiv avspärrning i dörrhålet *ler*

Blåbärspajen blev så småningom klar. Inte så mycket färg, men knaprig och jättegod. Så, nu vet vi att det faktiskt går att grädda en smulpaj på grillen!

Tosca gjorde ju illa sej litegrann i höger baktass förra veckan, eller när det var. Det har inte varit några problem alls med den lilla foten förrän nu. Plötsligt har hon rejält ont och vill gärna slicka. Förmodligen har hon badat och härjat och sprungit mer än såret tålde och så har det spruckit upp lite igen. Aj, aj, aj! Det blir att ta det lite lugnare några dagar och så hoppas vi på det bästa!


Kommentarer

 1. Vad ni fått gjort!!! Toppenbra alltihop och underbart illustrerat.
  Jätterolig bild på dig och (Vickan?) som hukar i något heltäckande mot mygg och knott för att inte tala om Tosca med allt huvudhår rakt upp.....stackars henne med tassen bara, hoppas det läker fort.
  Maten, ja den ser ju bara för mumsig ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag, söndag, har vi jobbat vidare så långt vi kunde. Behöver tre stolpar till och lite mer stängselnät. Det blir hur bra som helst!

   Tassen bekymrar mej lite, men jag tror ju att den läker om hon tar det lite lugnt. Fast det är ju just det som är kruxet med Tosca... att ta det lugnt är inte hennes allra starkaste gren, liksom.

   Maten var delikat. Och inget alls behövde jag göra, Vickan skötte precis hela köksruljangsen. Vilken lyx!

   Radera

Skicka en kommentar