Lång söndag

 Förmiddagstur till Klampen.

Smultron! Överallt lyser de små röda bären, men ännu har jag inte plockat mer än en handfull.

Tosca rör sej lätt över klipporna.

Ett litet kryp.

Redo att springa hem invid cykeln. Glad och pigg.

På eftermiddagen var det dags att funktionsbeskriva Vida. Emil gick med henne och gjorde det bra. Vida var dock inte särdeles intresserad av att hämta några dummiesar eller leta efter några såna heller. Men tyst i passivitet är hon och alldeles skottfast och det är ju jättebra!

På hemvägen stannade vi till vid mysiga Ånäsparken och intog medhavd matsäck. Mycket trevligt.

Vida simmade lite i ån. Och Johan klädde av sej halvnaken och var ute i vattnet, han med.

Väl hemma hos oss fick tjejerna busa lite, till Toscas stora förtjusning.

Ja, alltså... de här två... *ler*

Sen snodde vi ihop en härlig grillmiddag. Alfred med familj kom med sin mat, som de tänkt grilla hemma, och så blev vi ett rätt stort gäng. Jättekul! Och tänk, att man äntligen kan sitta ute om kvällarna också. Så skönt!

Kommentarer

 1. Ja, nog har ni haft en intensiv helg! Nu vet jag inte riktigt vad en funktionsbeskrivning är även om jag förstår innebörden men hur räknas det? Är det nästan som, eller i stället för, MH?

  Så roliga bilder på hundkompisarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väl inte riktigt rätt person att fråga, för jag vet inte så mycket om retrievers. Men inte i stället för MH, utan mer en beskrivning av hundens (retrieverns) anlag för och vilja att apportera och samarbeta med sin förare i sånt som kan bli jakt sedan. Registreras officiellt av SKK.

   MH måste man göra också, ifall man vill tävla bruks. Och som en avelsutvärdering, förstås. Tosca ska göra sitt tillsammans med syskonen om mindre än tre veckor(!). Då kommer vi nästan ner mot dina trakter (eller åtminstone till Heby).

   Radera

Skicka en kommentar