Höga Kusten Game Fair

Idag har vi varit på Höga Kusten Game Fair, en jakt- och frilutftsmässa. Förutom en rätt stor mässa med allt möjligt inom jakt, hund, häst, skog... osv... så arrangerade Kramfors Brukshundklubb en inofficiell utställning.

Krabaten här ovan, en picardvalp, charmade mej totalt. Alldeles underbar med sina långa, gängliga ben och stora öron!

Tosca, den söta lilla Kakan, var så duktig i ringen. Men när hon skulle få sina rosetter, för hon fick ju både HP och BIR, av domaren, så blev hon såååå glad (bilden nere till höger).

Så fick vi springa för placeringarna i gruppen och det blev som synes på bilden. Beardisen vann med Tosca som tvåa! Fantastiskt kul!

Nu hade det börjat regna rätt rejält...

 ... och hunden var väl mera som en dränkt katt.

Jag fick också nöjet att visa Vida, eftersom Emil var iväg på geocachingäventyr nån helt annanstans. Även hon skötte sej med den äran, vilket resulterade i ett HP och faktiskt också ett BIR!

 Så det fick bli en ny runda i en ny gruppfinal, med ganska många deltagande hundar.

Vida var med bland de fem utplockade, men blev sedan oplacerad (man placerar ju fyra nuförtiden). Duktig och fin tjej!

När allt utställande var över tog vi oss en runda på mässområdet, där det fanns massor av spännande och intressanta saker att se och göra. Man kunde till exempel låta sin hund träffa på vildsvin (levande) eller en björn (på permobil). Ingetdera gjorde vi. Man kunde också få prover av olika sorters hundmat, prata med folk från djursjukhuset, kolla försäkringar hos olika bolag, köpa godis och viltkorv, prata med skogsföretag och en hel massa annat kul.

Barnen, Johan och Alice, ritade en varsin älg och fick för detta pris i form av snygga kepsar. Vi deltog i olika tävlingar, köpte några lotter (Vickan vann såklart på sin), tiggde åt oss hundmat lite här och där (alltid bra att ha som godis, resonerar jag).

Till sist besökte vi försvarsmakten, där vi fick åka bandvagn och kolla in i sjukvårdstältet. Spännande värre, må jag säga.

Men bortsett från allt det här roliga, så var det allra, allra mest en fantastisk dag i "miljöträningshänseende". Eftersom fokus låg på jakt och friluftsliv, så fanns det naturligtvis en "mässans egen skjutbana", där det pågick skjutning hela dagen. Man hade även apporteringstävling för retrievers (och andra) där man sköt och kastade dummies som skulle hämtas på tid. Alltså, skott hela tiden hela dagen. Mycket bra. Folk och hundar, hästar, vildsvin... ja, ikväll är Tosca lite trött, men åååh! Vad hon har skött sej fint! Duktiga lilltjejen!

Kommentarer

 1. Vilken dag ni hade!!!
  Tosca BIR och BIG-2 och även Vida klämde till med ett BIR. Där gick Emil miste om något. Så fint hon kan stå, förresten, det måste Emil ha tränat mycket.

  Spännande aktiviteter också, annorlunda mot det vanliga. Fattar inte riktigt detta med björn i permobil, dock? Åka bandvagn, minsann, roligt!

  Picarden är ju underbar! Läste på om rasen, mycket intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var såklart kul att det gick bra på utställningen, men allt det andra i form av skott å sånt var ännu mera värt för min egen del.

   Permobjörnen kan man läsa om här: http://www.hkgamefair.se/2016/02/24/permobjorn-med-kenneth-jonsson/

   Picarden... ja, vem smälter inte för denna gosse?!! Så otroligt charmig!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrev så fel att jag raderade. Jo, jag trodde att det handlande om en levande björn och sånt hokuspokus gillar jag inte. Det här, däremot, var bra övning i att förstå reaktioner.

   Radera
  2. Ja, det skulle faktiskt varit intressant att låta Tosca möta den här björnen. För tänk, om man skulle råka göra det i verkligheten? Huuu...

   Radera

Skicka en kommentar